Etusivu >> Ajankohtaista
Ajankohtaista

päivitetty 28.4.2017

Hallitus sopi uusista toimista työllisyyden edistämiseksi

Työllisyyttä edistetään muun muassa helpottamalla alueellista liikkumista työn perässä, tukemalla positiivista rakennemuutosta ja parantamalla työttömien mahdollisuuksia harjoittaa yritystoimintaa.

Lisätietoja: http://tem.fi/artikkeli/-/asset_publisher/hallitus-sopi-uusista-toimista-tyollisyyden-edistamiseksi

Laaja kysely työvoiman saatavuudesta

Huhtikuun lopulla läheteään n. 10 000 Saarijärvi-Viitasaari seutukunnan ja Äänekosken kaupunki alueen yrityksille, työnhakijoille, opiskelijoille  sekä myöhemmin ohjausverkostolle ja opettajille sähköinen kysely. Kyselyn tavoitteena on saada perustietoa kohtaanto-ongelmasta alueen kaikilta työllisyyden kanssa olevilta tahoilta.

Kysely on osa Saarijärven-Viitasaaren seutukunnan ja Äänekosken kaupungin alueen Kohtaanto 2017 –hanketta, jonka tarkoituksena on selvittää ja ehdottaa keinoja, miten alueen yritykset löytäisivät osaavaa työvoimaa ja työnhakijat töitä.Kysely lähetetään myös alueen työnhakijoille, ammatillisen koulutuksen opiskelijoille, ohjausverkostoille ja opettajille. Kyselyn tavoitteena on saada perustietoa kohtaanto-ongelmasta alueen kaikilta työllisyyden kanssa toimivilta tahoilta. Kohtaanto-hankkeesta toivotaan, että kaikki kyselyn saavat vastaavat siihen,  jotta alueen tilanteesta saadaan mahdollisimman hyvä kuva. Nyt on siis aika kertoa kokemukset rekrytoinnista, työvoiman saatavuudesta, työnhakemisesta, jo alueen onglemakohtiin voidaan tarttua paremmin. 

Vastausaikaa on 5.5. saakka. Jos kyselyä ei ole tullut sähköpostissa, niin sen voi pyytää osoitteesta: tarja.naskila@poke.fi tai piia.kansikas-jarvenpaa@poke.fi .

Hanke on Euroopan sosiaalirahaston ESR:n hanke. Sitä rahoittavat Keski-Suomen ELY-keskus, alueen kunnat ja POKE. Asiantuntijana on ollut Mikko Kesä Oy. 

Lisätietoja: projektipäällikkö Tarja Naskila, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 040 561 1542, tarja.naskila@poke.fi ja projektisuunnittelija Piia Järvenpää-Kansikas, p. 0404874139, piia.kansikas-jarvenpaa@poke.fi

Saarijärven kaupungin kesätyöntekijät on arvottu

Arvonta suoritettiin valvotusti 20.4. Onnettarena toimi Sanna Nykänen.

Arvonnassa kesätyöpaikan saivat: Anttonen Anni, Heinänen Sanni. Hölttä Kalle, Kotamäki Henna, Laakso Veera, Leppämäki Emilia, Mattila Reeta, Minkkinen Sanni, Parhiala Joel, Pasanen Noora, Penttilä Kaisa, Piispanen Ville, Pyykkinen Niko, Ruotsalainen Miska, Ruutinen Markus, Saaristo Jonna, Turtinen Sampsa ja Vilkkilä Kaapo.Varalle: Leppänen Milla, Muhonen Viola, Mönttinen Roni, Nyrönen Ilona, PhoPrasoet Phatthani, Ruuska Arsi, Ruutinen Minttu ja Turtinen Tero.

Hakijoita oli 137. Valituille ilmoitetaan tulevat työkohteet ja alustavat työajat kirjeitse viikolla 18.

Jos valittu ei voi ottaa vastaan kesätyöpaikkaansa, pyydämme ilmoittamaan siitä välittömästi Anu Vesisenaholle puh. 044 459 8247

 

Maakuntauudistus etenee

Vuonna 2019 toimintansa aloittavat uudet maakunnat ovat täysin uudenlaisia ja itsenäisiä toimijoita. Uusissa maakunnissa yhdistyvät TE-toimistojen ja ELYjen sekä maakuntaliittojen tehtävät. Kasvuosaaminen kootaan yhteen, ja hyvinvointi rakentuu aiempaa kevyemmällä hallinnolla. 

Lisätietoja: 
Katso video: https://www.youtube.com/watch?v=oPVTCGsmHQc&feature=youtu.be 

Rekrytointitapahtuma houkutteli porukkaa Monnarille

Saarijärvellä ensimmäistä kertaa järjestetyssä rekrytointitapahtumassa kohtasivat työnhakijat, työnantaja ja oppilaitokset. Arviolta 350 kävijää tutustui yritysten, työnantajien ja oppilaitosten tarjontaan Mahdollisuuksien Markkinoilla. Rekrytointitapahtuma järjestettiin Saarijärvellä 22.2.2017. Yritykset löysivät potentiaalisia ehdokkaita työpaikkoihinsa ja mahdollisia yhteistyökumppaneita tomintansa kehittämiseksi. Kehrän OTE-hankkeen ja TE-toimiston järjestämällä  CV-klinikalla työnhakijat saivat vinkkejä ja ohjeita CV:n tekemiseen. Alueen opiskelumahdollisuudet olivat hyvin esillä ja kävijät saivat täsmennettyä tietoa suunnitelmiinsa. Tilaisuuden järjestäjät SSYP-Kehitys, Saarijärven kaupungin työllisyysyksikkö, TE-toimisto ja Saarijärven Yrittäjät saivat vahvistusta, että tämän tapaisia tapahtumia tarvitaan jatkossakin.     

Saarijärvellä on tarjolla monipuolista työllisymistä edistävään toimintaa

Työnhakijalle on tarjolla lukuisa määrä palveluja ja vaihtoehtoja päästä takaisin työhön ja työmarkkinoille. Saarijärven alueen työllisyystoimijat toivottavat työnhakijat tervetulleeksi keskustelemaan eri työllistymis- tai vaikka opiskeluvaihtoehdoista. Saarijärven kaupunki, Saarikka, Elevaattori-hanke, Kehrän Ote-hanke, Visio-säätiö, NYT-työpaja sekä SSYP-Kehitys Oy toimivat tiiviissä yhteistyössä työllisyyden edistämiseksi. Työnhakija tai työnantaja voi ottaa yhteyttä kehen tahansa toimijoista asiansa eteenpäin hoitamiseksi.

Lisätietoja Saarijärven työllisyystoimijat

Infokyltti