Etusivu >> Ajankohtaista 1
Ajankohtaista
Tällä sivulla on kulttuuritoimijoille ajankohtaisia asioita.

Elävä kulttuuriperintö.
Unescon yleissopimus aineettoman kulttuuriperinön suojelimisesta. Lisätietoja Museovirastons sivuilla. www.aineetonkulttuuriperinto.fi, wiki.aineetonkulttuuriperinto.fi


Taiteen edistämiskeskuksen tiedote muutoksista koskien apurahojen ja avustusten sisältöjä ja hakuaikoja tästä linkistä.
Taiteen edistämiskeskuksen alueelliset apurahat ovat haussa 15.2.-15.3.2017. Haku tapahtuu kokonaisuudessaan sähköisesti, myös yhteisöjen osalta.

Suomen Kulttuurirahaston keskusrahaston hakuaika on lokakuussa ja apurahoja haetaan Apurahanhakijan verkkopalvelussa. www.skr.fi

Keski-Suomen rahaston apurahojen seuraava hakuaika on 10.1.-10.2.2017. Hakemus tehdään verkkopalvelussa www.skr.fi/apurahanhakija. Apurahoista päätettäessä etusijalla ovat keskisuomalaiset hakijat ja maakunnassa tapahtuva työskentely. Apurahat jaetaan Keski-Suomen rahaston vuosijuhlassa.


Keski-Suomen liitto
Tiedote 30.3.2016

Suomi 100 –juhlavuoden aluetuet haettavissa Keski-Suomessa
Keskisuomalaiset ohjelmahankkeet voivat nyt hakea osarahoitusta Keski-Suomen liitolta Suomi 100 –juhlavuoden tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämiseen. Valtioneuvoston kanslia on myöntänyt tähän tarkoitukseen valtionavustusta kaikille maakuntaliitoille. Keski-Suomen liitto saa Suomi 100 –hankkeille yhteensä 90 000 euroa valtionavustusta kahdelle vuodelle (2016-2017). 

 Ensin hyväksyntä VNK:lta, sitten rahoituksen haku Keski-Suomen liitolta.
Suomi 100 -aluetuen hakuohjeet
Suomi 100 -aluetuen hakemuslomake

Aluetukea voivat hakea vain sellaiset ohjelmahankkeet, jotka valtioneuvoston kanslian Suomi 100 –sihteeristö on hyväksynyt juhlavuoden viralliseen ohjelmaan. Ohjelmaan haetaan sähköisellä lomakkeella osoitteessa http://suomifinland100.fi/tehdaan-yhdessa/hae-mukaan/.

Kun valtioneuvoston kanslia on ilmoittanut hyväksyneensä ohjelmaidean viralliseen Suomi 100 -ohjelmaan, hankkeet voivat hakea aluetukea Keski-Suomen liitosta. Hankkeella tulee olla myös omaa rahoitusta, josta osa voi olla talkootyötä. Avustusta ei voi käyttää kalusto -ja infrastruktuurihankintoihin.   

Kuka voi hakea ja mihin?

Hakija voi olla kuka tahansa, jolla syntyy loistava idea juhlistaa Suomen satavuotisuutta. Hakija voi olla kunta, kaupunki tai seurakunta, yhdistys, seura tai järjestö, työryhmä tai yksityishenkilö.

Rahoitusta voi hakea erityisesti Suomen juhlavuoteen liittyvälle tai sitä juhlistavalle hankkeelle. Kyseessä voi olla tapahtuma tai tilaisuus, näyttely, teos, kehitysprojekti, erityinen juhlavuoden päätös tai kampanja.

Juhlavuoden tapahtumien teema on ’Yhdessä’, ja hankeidean tulee toteuttaa jotain kolmesta painopistealueesta: Suomen 100 vuotta, Suomi 2017 tai Suomen tulevaisuus.

Haku on nyt auki ja hakemuksia otetaan vastaan jatkuvasti. Keski-Suomen liitto tekee rahoituspäätökset noin kolmen kuukauden välein: ensimmäiset tehdään toukokuussa, seuraavat elokuussa ja marraskuussa ja vuonna 2017 helmikuussa ja toukokuussa. 

Hakulomake ohjeineen on osoitteessa http://www.keskisuomi.fi/suomi100. Hakemuksen liitteeksi tulee laittaa valtioneuvoston kanslian hyväksymisilmoitus. Samassa osoitteessa kerrotaan myös avustuksen saannin kriteerit ja edellytykset.

Lisätiedot: aluekoordinaattori Raija Partanen, 040 5950139, raija.partanen (at) keskisuomi.fi
Raija Partanen
projektipäällikkö, luova talous  ja kulttuuri / project manager, culture and creative economy
Suomi100-aluekoordinaattori/Keski-Suomi
Keski-Suomen liitto / Regional Council of Central Finland
Cygnaeuksenkatu 1
FIN-40100 Jyväskylä
raija.partanen@keskisuomi.fi
puh. /tel +358 40 5950139
skype: raijalp
www.keskisuomi.fi
www.facebook.com/keskisuomenliitto
www.twitter.com/keskisuomenliit
www.keskisuomi.fi/suomi100
www.facebook.com/suomi100keskisuomi/
www.facebook.com/LuovaKeskiSuomi

 


Esiintymien Saarijärven torilla. Tori sijaitsee osoitteessa Torikatu 1, 43100 Saarijärvi.
Toripaikkavarauksia hoitaa Saarijärven Työttömien nettikahvila eli Saarijärven Työttömät ry p. 040-5478 894. Varaa toripaikka esiintymistä varten Saarijärven Työttömiltä.
Tapahtumatiedot voit ilmoittaa Saarijärven kaupungin nettisivuille.
Muista, että isoista tapahtumista tulee tehdä ilmoitus poliisille  https://www.poliisi.fi/luvat/ilmoitus_yleisotilaisuudesta. Sivuilla on lisätietoja.


Lähetä tiedot uusista tapahtumista Menoinfoon, KSML.fi:hin, painettuun Keskisuomalaiseen sekä Sisä-Suomen Lehteen tällä lomakkeella. Tapahtumatietoja otetaan vastaan vain lomakkeen kautta. Tapahtumakalenteri on tarkoitettu suurelle yleisölle suunnatuille tapahtumille. Keskisuomalaisen toimitus valitsee julkaistavat menovinkit. Jos kalenterissa jo olevan tapahtuman tiedoissa on virhe, lähetä korjaus sähköpostilla osoitteeseen menoinfo@keskisuomalainen.fi. Jotta korjaus ehtii painettuun lehteen, se tulee lähettää viimeistään julkaisupäivää edeltävänä päivänä kello 12 ja viikonlopun menotietojen osalta viimeistään torstaina kello 12. http://ilmoitatapahtuma.menoinfo.fi/form/ksml


Verkkoasiointia varten yhteisö tarvitsee Katso-tunnisteen, joka kannattaa hankkia hyvissä ajoin ennen hakuaikaa. Maksuttoman Katso-tunnisteen saa Väestörekisterikeskuksesta osoitteesta https://yritys.tunnistus.fi . Tunnisteen hankkiminen edellyttää voimassa olevaa Y-tunnusta. Ohjeet sen hakemiseen löytyvät YTJ-palvelun verkkosivuilta http://www.ytj.fi.