Etusivu >> Ajankohtaista >> Runebergin puisto alkaa hahmottua Sivulanpellolle
05/09/2017 - 15:40
Runebergin puisto alkaa hahmottua Sivulanpellolle
Runebergin puisto
Maanantaina 21. päivä elokuuta Sivulanpellolla alkoi puiston rakentaminen.

Runebergin puisto rakentuu keskeiselle paikalle; ympärillä ovat kaupungintalo, Sivulan päiväkoti, Kotikontu, Omatoimi, Monitoimitalo sekä uusi, tuleva koulukeskus. Keskeinen sijainti tuo kaikki yhteen, aina vauvasta vaariin.

- Kaikkien yhteinen olkkari, toteaa maanrakennusmestari Vesa Niskanen.

Tällä hetkellä alueella tehdään maanrakennustöitä, jotka valmistunevat lokakuun loppuun mennessä. Tämän jälkeen päästään kalustamaan ja tekemään istutuksia. Nurmikon istuttaminen saattaa venyä ensi keväälle loppuvuoden lumitilanteesta riippuen.

- Puistossa ei ole talvikunnossapitoa kuin hiihtoladun muodossa. Puisto- sekä leikkialueet ovat käytettävissä kesällä 2018. Viheralueet ovat täydessä loistossaan vuoden 2019 kesällä, kertoo Niskanen.

Alueelle on tulossa lastenleikkipuisto, seniorialue, oleskelualue, esiintymislava sekä kahvio WC-tiloineen. Talvisin puistoa käytetään hiihtämiseen, sillä vapaa-aikatoimi ylläpitää hiihtolatua joka kulkee puiston ympäri.

Puiston suunnittelu- ja rakennusvaiheessa on mietitty myös tulevaisuutta, sillä alueelle vedetään kuitukaapelia. Se tarjoaa mahdollisuuden kehittää puistoa tulevaisuudessa esimerkiksi screenien muodossa.

Vesa Niskanen, Runebergin puisto

Maanrakennusmestari Vesa Niskanen esittelee rakentuvaa puistoa.

Suosittele