Etusivu >> Ajankohtaista >> Saarijärven kaupungin asuntotoimen palvelut muuttuvat
01/02/2018 - 11:53
Saarijärven kaupungin asuntotoimen palvelut muuttuvat
asuntohakemus.jpg
Uusi ohjelmisto, asiakaspalvelunumero sekä vikapäivystys- ja ovenavauspalvelu muuttaa asuntotoimen vanhoja käytäntöjä. Saarijärven kaupungin hankkima monipuolinen Tampuuri-kiinteistötietojärjestelmä parantaa asiakkaiden nopeaa ja laadukasta palvelua.

- Kaupungin tavoitteena on asukkaan viihtyminen kodissaan ja asuinympäristössään sekä tiedon saatavuuden helpottaminen kaikille sidosryhmille, kertoo isännöitsijä Päivi Salonen.

Saarijärven kaupunki ei korota asuntojen vuokria seuraavalla vuokranmääräytymisjaksolla, myös käyttökorvausmaksujen suuruus pysyy ennallaan. Vuokratalokiinteistöjen vuokrien perintä siirtyy uuteen ohjelmistoon ja kirjanpitoyksikköön 1.4.2018 alkaen. Ohjelmiston muutos voi aiheuttaa vuokriin pyöristyksiä.

Muutoksen astuessa voimaan vuokralaskut toimitetaan asukkaille kerran kuukaudessa. Jos paperilasku toimitetaan asukkaalle postitse, siitä veloitetaan 3 euron käsittely- ja postimaksu. Huomautusmaksun suuruus säilyy ennallaan, mutta kaupunki perii korkolain mukaista viivästyskorkoa maksamattomalle vuokralle.

-  Asukkaan on mahdollista valita myös maksuton laskutustapa, joita on käytössä useita. Asukas voi käyttää edelleen suoramaksua jos se on hänellä jo käytössä. Vuokranmaksun voi ottaa vastaan myös e-laskuna omassa verkkopankissa. Meille voi myös ilmoittaa maksavansa vuokran laittamalla sen omaan verkkopankkiin toistuvaislaskuksi, Salonen vinkkaa.

ovitarra.jpg

Vuokratalokiinteistöjen päivystys- ja ovenavauspalvelu

Uusi päivystysnumero on käytössä 1.2.2018 alkaen. Asiakaspalvelun aukioloaikojen ulkopuolella vikapäivystys- ja ovenavauspalvelu toimii päivystysnumerossa 044 4598 756. Päivystysaikana suoritetaan vain sellaiset korjaukset, joita ei voi vaaraa aiheuttamatta siirtää normaalille työajalle. Ovenavausmaksu päivystyksen kautta maksaa 40 euroa kerta, jonka kaupunki laskuttaa asukkaalta jälkikäteen.

- Vuokralla asumiseen liittyvät asiat soitetaan jatkossa Saarijärven kaupungin puhelinvaihteen kautta, kertoo Salonen.

Vuokralla asumiseen liittyvissä asioissa puhelinvaihde palvelee arkisin klo 9-15 numerossa 014 4598 208, josta puhelu ohjataan eteenpäin asioita hoitavalle henkilölle. Asukkaiden yhteydenottojen siirtyessä kaupungin puhelinvaihteeseen kiinteistönhoitajille jää enemmän aikaa hoitaa kiinteistöjen teknisiä tehtäviä ulkoalueiden hoidon lisäksi.

Vaikka puhelut ohjataan kaupungin puhelinvaihteen kautta, voi asiakas ottaa yhteyttä myös muilla tavoilla. Asiakkaan on mahdollista tulla käymään toimistolla arkisin klo 9-15 välisenä aikana, lähettää postia tai sähköpostia osoitteeseen asuntotoimisto@saarijarvi.fi.

- Otamme käyttöön myös sähköiset palvelut. Asunnon hakeminen ja irtisanominen sähköisesti on mahdollista kesään mennessä, Salonen sanoo.

Kesään mennessä netissä on mahdollista täyttää myös sähköinen vikailmoitus.

 

 

Suosittele