Etusivu >> Ajankohtaista >> Valtakunnalliset kotiseutupäivät Jyväskylässä 11.8.
25/07/2017 - 14:33
Valtakunnalliset kotiseutupäivät Jyväskylässä 11.8.
Kotiseututori
Saarijärven kaupunki ja Saarijärvi Seura lähtevät esittelemään Saarijärveä Valtakunnallisiin kotiseutupäiviin Jyväskylään.

Kotiseutupäivät ovat kansallisen kulttuurimme keskeinen kesätapahtuma, jolla on pitkät perinteet. Kotiseutuliikkeen vuosittainen päätapahtuma kokoaa yhteen runsaasti kotiseutuaktiiveja eri puolilta Suomea juhlistamaan kotiseututyötä ja ennen kaikkea sen tekijöitä.

Tänä vuonna on Jyväskylän ja Keski-Suomen vuoro valloittaa kotiseutuväen sydämet.

Jyväskylän kotiseutupäivät tarjoavat runsaasti kaikille avoimia tapahtumia. Lounaispuiston ilmaistapahtumien esiintyjinä ovat keskisuomalaiset tutut Ilmavoimien Soittokunta, Arja Koriseva ja Seminaarinmäen Mieslaulajat. Lounaispuisto kutsuu myös Leffapiknikille elokuun iltaan.

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki paukuttaa nuijaansa Kotiseutuhuutokaupassa Toivolan Vanhalla Pihalla. Samassa paikassa raikaa myöhemmin yhteislaulu.

Kotiseututori valtaa Kauppakadun perjantaina, jolloin ihmiset pääsevät tutustumaan Keski-Suomen kaupunkiin ja kuntiin. Saarijärven osastolla on mahdollisuus tutustua kivikauteen erilaisten aktiviteettien parissa, ohjelmassa on muun muassa käsikorujen valmistusta pajusta sekä kaislamattojen tekoa.

Suosittele