Etusivu >> Jarjestoille 0
Järjestöille
Tällä sivulla näet mitä ajankohtaista on tekeillä. Voit poimia hyödyllisiä tietoja hankkeista ja muista tehtävistä.

Keski-Suomen liitto
Tiedote Keski-Suomen päivän toimijoille 13.1.2016/ML

Keski-Suomen päivä 2016 osuu maanantaille. Tehdään se taas 18. huhtikuuta! Keski-Suomen päivä on vapaamuotoinen, talkoohenkinen erikokoisten ja -näköisten tilaisuuksien ja tapahtumien päivä, jota vietetään omaehtoisesti eri puolilla maakuntaa.

Toimi näin!

Järjestä tilaisuus tai tapahtuma – sellainen mikä mielestäsi sopii Keski-Suomen päivään.

Lähetä tapahtumatiedot Keski-Suomen liittoon sähköpostiosoitteeseen merja.lahti(at)keskisuomi.fi. Tiedotamme niistä nettisivuillamme www.keskisuomi.fi/kspaiva ja Facebookissa www.facebook.com/KeskiSuomenPaiva. Välitämme tietoa Keski-Suomen päivän ohjelmasta myös kaikille maakunnan tiedotusvälineille ja mainostamme ohjelmakokonaisuutta sanomalehti Keskisuomalaisessa.

Halutessanne voitte käyttää Keski-Suomen päivän julisteita. Niitä voi tilata Keski-Suomen liitosta os. merja.lahti(at)keskisuomi.fi tai ladata niitä netistä www.keskisuomi.fi/kspaiva  1.3.2015 alkaen. 

 Keski-Suomen päivä - 18. huhtikuuta

Huhtikuun 18. päivä on nimetty Keski-Suomen päiväksi siksi, että käsite Keski-Suomi mainittiin sanomalehdessä 18.4.1856 tiettävästi ensimmäistä kertaa historiassa. Silloin jyväskyläläinen piirilääkäri Wolmar Styrbjörn Schildt, tuo suomalaisuuden, suomen kielen ja Keski-Suomen maakunta-aatteen puolestapuhuja julkaisi Suometar-lehdessä kirjoituksen, jossa hän toivoi Suomen armolliselta esivallalta maaherran lääniä Keski-Suomeen.

"Jospa maaherran oikeutta saataisiin Jyväskylään, joka asia oliskin sangen suotuisa ja toivottava täällä kaukana maan sydämessä. Totta se varallisesti ja hengellisesti ylentäisi näitä seutuja, joka olisikin voimallinen kohoke koko Keski-Suomelle, sekä tälle nuorelle kaupunnille. Ja varmaan Suomen armollinen esivalta, joka valvoo joka maakunnan etua, myös toimittaa ajan kuluessa uutta maaherran lääniä Keski-Suomeen."

PS. Keski-Suomi –palkintokampanja on myös käynnissä. Lue tästä lisää: http://www.keskisuomi.fi/keskisuomipalkinto  

Jos jäi kysyttävää, lähetä minulle sähköpostia tai soita p. 040 595 0000.

Merja Lahti

viestintäpäällikkö / Communications Manager. Keski-Suomen liitto / Regional Council of Central Finland

Cygnaeuksenkatu 1, FI-40100 Jyväskylä

+358 40 595 0000

www.keskisuomi.fi

www.facebook.com/keskisuomenliitto

www.twitter.com/keskisuomenliit