Etusivu >> Kesakauden Tapahtumia Ja Tutustumiskohteita
Tutustumiskohteita Saarijärvellä
Saarijärvellä on monia mielenkiintoisia tutustumisen arvoisia kohteita. Osa kohteista on auki vain kesällä tai tilauksesta.

Saarijärven museon päärakennus on avoinna koko vuoden. Herajärventie 4.

Osa kohteista on auki vain kesällä.

 

 

 

 

sali.jpg

Säätyläiskotimuseon sisäkuva.

 

Kesäkohteita ovat Saarijärven museon kohteet Kivikaudenkylä (Kivikirveentie 2) Tarvaalassa, Säätyläiskotimuseo & Runeberg-näyttely Kolkanlahdessa (Kolkanrinteentie 39).
Museon päärakennus (Herajärventie 2) (  P. 044 459 8411) on tutustumisen arvoinen näyttelykohde. Pihassa on veistospuisto ja perinnekasvimaa. Paavon polku – keskisuomalaiset Suomea rakentamassa -näyttely (10.6.2017- 7.1.2018) on itsenäisyyden juhlavuoden näyttely.

Tapperien taideveljesten kotitalo Juhola (Ryöppäläntie 59) on avoinna kesäisin la-su klo 12-16.  (17.6.-13.8.2017). Pihassa olevassa Galleria Jarskassa on kesänäyttely. Juholan juhlavuodennäyttely  navettagalleria Jarskassa johdattaa katsojan viime vuosikymmenten taitekohtien läpi Tapperien kokemana. Päärakennuksen alkuperäisasuiset taiteilijaveljesten huoneet ja maastoreitti tilan ympäristössä vievät vierailijan Tapperin perheeseen liittyville tapahtumapaikoille. Tämän vuoden uutuutena reitillä voi kuunnella mobiililaitteella tapahtumapaikoista kirjailija Harri Tapperin kertomana.Kohteen pääsymaksu on 3.50€ ja ryhmiltä (yli 10 henkeä) 2,50€. Maksun voi suorittaa vain käteisellä rahalla.
Juholassa on myytävänä (Tapperien Taideseuran tuotteina) postikortteja Marko Tapion ja Harri Tapperin kirjoista poimituista teksteistä sekä Miisa Jääskeläisen toimittamaa kirjaa "Loogista ihmettelyä". Tuotteita saa myös kulttuuritoimistosta Saarijärven kaupungintalolta.
Juholan kokonaisuuteen kuuluu opastettu maastoreitti, johon voi tutustua myös omatoimisesti. Reitille kannattaa varautua kunnollisin jalkinein. Reitti on merkitty maastoon.

Saarijärven Käsityökeskus sijaitsee osoitteessa Paavontie 4. Kohteessa on myös käsityötarvikkeiden ja käsitöiden myymälä Taito Shop. Rakennuksen yläkerrassa on Vinttigalleria, jossa on näyttelyjä.

Mahlulla voi puolestaan tutustua Maamoottorimuseoon (Rantaperäntie 85 A, 43220 Mahlu).
Nimensä mukaan kohteessa on erilaisia maamoottoreilla toimivia laitteita, joita on kunnostettu näyttelykuntoon.  Museo on avattu vuonna 2000.
Avoinna kesä-elokuussa  jokapäivä klo 10-16, muina aikoina tilauksesta. Työnäytöksiä järjestetään tilauksesta. Varaukset  0400  642857. Pääsymaksu 3€.

 

maamoottorimuseo

Samassa osoitteessa on myös Kotimuseo Ähtävänlahti "Maatani mä rakastan". Kohde on avoinna sopimuksen mukaan. Tied. Veikko ja Pirjo Leppämäki p. 0400 642 857. Kotimuseossa on esillä Ähtävänlahden Leppämäen suvun historiaa, esineiden, asiakirjojen ja valokuvien välityksellä.  Materiaalia on Amerikan siirtolaisuudesta nykypäivään saakka sekä Suomen ja Mahlun historian kulkua eri muodoissa. Avoinna sopimuksen mukaan.

 

Pylkönmäellä taas sijaitsee Jakolan tilalla Jakolan automuseo (Karajoentie 294, 43480 Pääjärvi). Yksi Suomen suurimmista yksityisistä automuseoista löytyy Jakolan tilan pihapiiristä. Yhden miehen, Raimo Oikarin eläkepäivien ratoksi kokoama ja rakentama automuseo pitää seinien sisällä yli kuusikymmentä valmista museorekisterikuntoista menopeliä. Suurin osa kokoelman autoista on itäautoja.

Kalmarissa on Makasiinimuseo (Lännentie 270), joka on avoinna sopimuksen mukaan.  Esittelyvaraukset Hiironen p. 0400 644 050. Esinekokoelmassa on pääasiassa maatalouteen, metsästykseen, kalastukseen ja käsityöammatteihin liittyviä esineitä.

Saarijärvellä on lisäksi nähtävillä julkisia taideteoksia niin keskustassa kuin kylillä. Teosten luona on QR-koodeja, joista saa tietoja ao. veistoksista. Mahlun "Maapallopatsaan" luona ja Vallihautojen luona on myös opastetaulut. Taideteoksista on tietoja myös Saarijärven museon kotisivuilla ja Saarijärven matkailuoppaassa.

Seurantalot ja kyläkunnat järjestävät tapahtumia, joissa pääsee tutustumaan samalla alueeseen tarkemmin ja alueen ihmisiin.