Etusivu >> Koe Nae Ja Liiku >> Saarijarven Museo >> Ajankohtaista
Ajankohtaista

Tapani Kokon ja Virpi Kauton Taidevankkurit museon piha-alueella ti 1.8.2017 klo 18.00

 

Tapani Kokon ja Virpi Kauton Taidevankkurit Saarijärven museon piha-alueella ti 1.8.2017 klo 18.00. Kuva: Tapani Kokko ja Virpi Kautto.

 

Tapani Kokon ja Virpi Kauton Taidevankkurit saapuvat Saarijärvelle! Suomen kiertue huipentuu tiistaina 1.8.2017 klo 18.00, kun liikkuva ohjelmallinen taidenäyttely saapuu Saarijärven museon piha-alueelle.

Taidevankkurit tarjoavat iloista asennetta ja vaarallisia temppuja. Ohjelma kestää n. 30 minuuttia, jonka jälkeen on mahdollisuus tutustua vielä kiertävään taidenäyttelyyn. Teatteria ja kuvataidetta yhdistävään tapahtumaan on vapaa pääsy ja se soveltuu kaiken ikäisille. Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuman järjestää Saarijärven taiteilijaseura Siena ry / Pensselit sannasta -hanke.

 

Avojaloin, uskallus taiteeseen -näyttelyn yhteistyökumppanit

 


 

Tapperien Juholan maastoreitin kohteita Harri Tapperin kertomana museon mobiilioppaassa

 

Saarijärven museon mobiiliopas Tapperien Juholan maastoreitillä. Harri Tapper kertoo videolla Tiltan kirkkotiestä. Kuva: SM / JT.
 
Maastoreitin alussa on QR-koodikyltti, jonka lukemalla pääsee maastoreitin mobiilioppaaseen. Kyltti sijaitsee reitin alussa. Kuvassa Harri Tapper kertoo vuonna 1996 videoidulla kierroksella isoäitinsä Tiltan kirkkotiestä. Kuva: SM / Janne Timperi.

 

Tapperien Juholan maastoreittiä kulkiessa – tai vaikka kotisohvalla – voi nyt kuunnella mobiililaitteilla useassa paikassa kirjailija Harri Tapperin (1929–2012) kertomuksia reitin kohteista. Maastoreitin mobiilisisältö videoineen löytyy Saarijärven museon Tarinasoitin-palvelusta osoitteesta https://tarinasoitin.fi/maastoreitti. Juholassa reitin alussa on myös QR-koodikyltti, josta luettava koodi johdattaa em. paikkaan.

Saarijärveläinen kirjailija Harri Tapper kertoi syksyllä 1996 lapsuuden ja nuoruuden kotitilansa Juholan maastoreitin kohteista. Reitillä on yhteensä 21 paikkaa, jotka liittyvät Tapperin perheen elämään ja muistoihin. Saarijärven Tarvaalassa sijaitsevalta pienviljelijätilalta tuli lahjakas veljessarja: Kirjailijat Marko Tapper (Marko Tapio, 1924–1973) ja Harri Tapper, kuvanveistäjä, akateemikko Kain Tapper (1930–2004) sekä lavastaja Yrjö Tapper (1932–2014). Kuvaus ja editointi: Saarijärven museo / Olavi Lahtela, 1996. Digitointi: Saarijärven museo / Tarmo Moisio, 2017.

Tapperien Juhola ja Galleria Jarska: https://goo.gl/zJbPsM
Juholan maastoreitin kartta: https://goo.gl/5a3Mas
Ohjeet QR-koodien lukuun: https://goo.gl/z1L14W

 


 

Veräjäahon tilan lampaat saapuivat museon rantaniitylle

 

Museon rantaniittyä hoitavat kesällä 2017 Veräjäahon tilan lampaat Itseilkimys (ruskea) ja kuvassa olevat, mustan väriset Immeri ja Iigori. Kuva: SM / JT.
 

Museon rantaniittyä hoitavat kesällä 2017 Veräjäahon tilan lampaat Itseilkimys (ruskea) ja kuvassa olevat, mustan väriset Immeri ja Iigori. Kuva: SM / JT.

 

Paljon kysytyt Veräjäahon tilan lampaat saapuivat museon rantaniitylle perjantaina 30.6.2017. Tänä kesänä niittyä kunnostavat toukokuussa syntyneet Itseilkimys (ruskea) ja mustan väriset Immeri ja Iigori. Nuorukaiset ovat vielä hieman arkoja, joten lapsia on hyvä muistuttaa liikkumaan lampaita tervehtiessä rauhallisesti. Kuvat: SM / JT.

 


 

Paavon polku – keskisuomalaiset Suomea rakentamassa -näyttelyn yleisöopastukset keskiviikkoisin 5.–26.7.2017 klo 14.00.

 

Paavon polku – keskisuomalaiset Suomea rakentamassa -näyttelyn opastukset keskiviikkoisin 5.–26.7.2017 klo 14.00. Kuva: SM.

 

Paavon polku – keskisuomalaiset Suomea rakentamassa -näyttelyn yleisöopastukset järjestetään heinäkuussa keskiviikkoisin klo 14.00. Keskiviikko-opastukset kuuluvat pääsylipun hintaan. Lämpimästi tervetuloa!

 


 

Paavon polku – keskisuomalaiset Suomea rakentamassa -näyttelyn avajaiset 9.6.2017

 

Näyttelyn avannut Keski-Suomen maakuntavaltuuston puheenjohtaja, eduskunnan I varapuhemies Mauri Pekkarinen ja näyttelyvieraita sekä esiintyjiä. Kuvat: SM / Riia Mäkinen.
 

Näyttelyn avasi Keski-Suomen maakuntavaltuuston puheenjohtaja, eduskunnan I varapuhemies Mauri Pekkarinen (ylh. vas.). Kimmo ja Jorma Kinnunen, Pihtiputaan ja Äänekosken keihäslegendat olivat kunniavieraiden joukossa. Keihäsmiehiltä on näyttelyssä esillä palkintoja ja välineistöä MM-tasolta olympialaisiin (ylh. oik.). Vasemmalla alhaalla Saarijärveläinen ilmapistooliampuja Seppo Saarenpää, joka muun muassa voitti Soulin MM-kilpailuissa 1978 kolme joukkuekultaa, kaksi henkilökohtaista hopeaa ja yhden pronssin. Tilaisuuden ohjelmallisesta puolesta vastasivat kantelemuusikko Maria Ojanperä ja harmonikkamestari Anna-Kaisa Heikkilä.

 

Keski-Suomen helmet eli asiat, joista maakunta tunnetaan Suomen lisäksi myös sen rajojen ulkopuolella, ovat esillä Saarijärven museon näyttelyssä Paavon polku – keskisuomalaiset Suomea rakentamassa. Näyttelyn avajaisia vietettiin 9.6.2017 Saarijärven museossa. Näyttelyn avasi Keski-Suomen maakuntavaltuuston puheenjohtaja, eduskunnan I varapuhemies Mauri Pekkarinen. Näyttelyn teemoja ovat mm. suomalaisuuden herääminen, sivistys, maa- ja metsätalous, puurakentaminen, sauna, muotoilu ja urheilu.

Näyttely on esillä Saarijärven museossa 10.6.2017–7.1.2018. Museo on avoinna 31.8.2017 saakka ti–su klo 12–18 ja 1.9. alkaen to–su klo 12–18. Pääsymaksun hintaan sisältyvät näyttelyn esittelyt keskiviikkoisin 5.–26.7.2017 klo 14.00.