Etusivu >> Kulttuuripalvelut
Kulttuuritoiminta
Kulttuuritoimintalain tavoitteena on tukea ihmisten mahdollisuuksia luovaan ilmaisuun ja toimintaan sekä kulttuurin ja taiteen tekemiseen ja kokemiseen, edistää väestöryhmien yhdenvertaisia mahdollisuuksia ja osallistumista kulttuuriin, taiteeseen ja sivistykseen, vahvistaa väestön hyvinvointia ja terveyttä sekä osallisuutta ja yhteisöllisyyttä ja ja luoda edellytyksiä elinvoiman kehittymiselle.

Saarijärven aktiivinen ja monipuolinen kulttuurikenttä tarjoaa jokaiselle jotain. Kulttuuriharrastus innostaa nuoria hakeutumaan taiteen koulutukseen ja ammatteihin ja edelleen luovan alan yrittäjiksi. Saarijärvi tarjoaa hyvät mahdollisuuden kokeilla siipiään kulttuurin parissa. Tunnetuimpia saarijärveläisiä taiteilijoita ovat varmasti Tapperin taitelijaveljekset ja näyttelijä-professori Tarmo Manni. Saarijärveläisistä musiikin taitajista ja teatteritoiminnasta voit lukea lisää oheisista linkeistä.

Saarijärven kaupungin sivistyslautakunta myöntää vuosittain avustuksia paikallisten järjestöjen ja yhteisöjen toimintaan. Taiteilijoiden tukemisen lisäksi Saarijärven kaupunki on panostanut julkisiin tiloihinsa. Ympäristössä on monia muistomerkkejä ja patsaita. Näkyvimpiä taideteoksia ovat keskustan monet veistokset, kuten kesäisin iloisesti pulputtava Huuto vedestä -veistos. Aivan ydinkeskustan lisäksi kaupunki on sijoittanut taideteoksia kaupungintalon ja museon pihapiireihin kuntalaisten ja matkailijoiden iloksi.

Saarijärven museon yhteystiedot, aukioloajat ja näyttelyohjelmat löytyvät museon sivuilta.

 

huuto_vedesta.jpg