Etusivu >> Museo >> Ajankohtaista
Ajankohtaista

Samuli Heimosen, Tiina Pyykkisen ja Hanna Råstin yhteisnäyttely avaa peruskorjatun ja laajennetun museon näyttelyohjelman

 

Samuli Heimosen, Tiina Pyykkisen ja Hanna Råstin yhteisnäyttely "Ilmoille haihtuvat polut" Saarijärven museossa 10.3.-10.5.2020. Kuvat: Samuli Heimonen, Tiina Pyykkinen ja Hanna Råst.
 
Vasemmalla ylhäällä Samuli Heimosen teos Musta aukko (2019, akryyli ja öljyväri, 160 x 160 cm), alhaalla Tiina Pyykkisen Silence Has Long Shadows (2015, puu, lastulevy, alkydi- ja akryylimaali, led-paneelit, huonekalut, 290 x 320 x 320cm). Oikealla osa Hanna Råstin installaatiosta. Kuvat: Samuli Heimonen, Tiina Pyykkinen ja Hanna Råst.

 

Kolmen Saarijärveltä lähtöisin olevan taiteilijan yhteisnäyttely Ilmoille haihtuvat polut (10.3.–10.5.2020) avaa Saarijärven museon eli  Samun uuden näyttelyohjelman peruskorjatuissa ja laajennetuissa tiloissa. Taiteilijat tutkivat teoksissaan ihmisen erilaisia puolia, tilojen heijastumia, muistamista ja minkälaisia todisteita havainnoista syntyy sekä jää jäljelle. Lue tarkemmin näyttelystä museon Näyttelyohjelma-sivulta.

 


 

Museon toimisto, tietopalvelut ja aineiston vastaanotto siirtyivät takaisin päärakennukseen 5.12.2019

 

Saarijärven museon toimisto, tietopalvelut ja kokoelmien vastaanotto muuttivat 5.12.2019 takaisin päärakennuksen tiloihin. kuva: SM, ilmakuva: SmartSchool Saarijärvi.
 

Kuva: SM, ilmakuva: SmartSchool Saarijärvi.

 

Saarijärven museon toimisto, tietopalvelut ja kokoelmien vastaanotto muuttivat torstaina 5.12.2019 takaisin peruskorjattuihin päärakennuksen tiloihin kaupungintalon väistötiloista. Muuttotyöt jatkuvat esinekokoelmien siirrolla. kuva: SM, ilmakuva: SmartSchool Saarijärvi.

 


 

Museon toimisto, tietopalvelut ja aineiston vastaanotto muuttavat

 

Amanuenssin toimiston pakkaamista 26.11.2019. Kuva: SM / JT.
 
Amanuenssin toimiston pakkaamista 26.11.2019. Kuva: SM / JT.

 

Saarijärven museon päärakennuksen peruskorjaus ja laajennus ovat valmistumassa yli  vuoden urakoinnin jälkeen. Teknisesti kattavan korjauksen lisäksi museo myös laajenee tiloiltaan. Museon peruskorjaus on alakerran osalta jo loppusuoralla. Toimisto-, tutkimus- ja varastotilat ovat lähes valmiit. Museon toimisto, tietopalvelut sekä aineiston vastaanotto muuttavat Saarijärven kaupungintalon väistötiloista takaisin museon uudistettuihin tiloihin käyttöönottotarkastuksen jälkeen lähiviikkoina. Museorakennuksen yläkerran yleisö- ja varastotilat valmistuvat joulukuun loppupuolella.

 

Museorakennuksen alakerran tilat ovat peruskorjauksen jälkeen lähes valmiit. Vasemmalla museonjohtajan työhuone ja oikealla taiteen säilytystila metallisine verkkoseinineen. Kuvat: SM / ERE.
 

Museorakennuksen alakerran tilat ovat peruskorjauksen jälkeen lähes valmiit. Vasemmalla museonjohtajan työhuone ja oikealla taiteen säilytystila metallisine verkkoseinineen. Kuvat: SM / ERE.

 


 

Saarijärven museon avajaisnäyttelyn ripustussuunnittelu käynnistyi 19.11.2019

 

Vas. Hanna Råst, Tiina Pyykkinen ja Samuli Heimonen suunnittelemassa avajaisnäyttelyn ripustusta 19.11.2019. Alla museon näyttelytilojen suuri sali, jossa oli käynnissä lattioiden laatoitus. Kuvat: SM / JT.
 
Ylhäällä vas. Hanna Råst, Tiina Pyykkinen ja Samuli Heimonen suunnittelemassa avajaisnäyttelyn ripustusta 19.11.2019. Alla museon näyttelytilojen suuri sali, jossa oli käynnissä lattioiden laatoitus. Kuvat: SM / JT.

 

Saarijärven museon peruskorjatut ja laajennetut tilat aukeavat yleisölle 10.3.2020, jolloin vietetään saarijärveläislähtöisten taiteilijoiden Samuli Heimosen, Tiina Pyykkinen ja Hanna Råstin näyttelyn avajaisia. Näyttely on esillä Saarijärven museossa 11.3.–10.5.2020.

 

 


 

Saarijärven ryijyjen metsästys on käynnistynyt

 

 

Yksityiskohta perinteisestä saarijärveläisestä ns. Elämänpuu-ryijyn toisinnosta. Ryijyn ovat valmistaneet Kalmarin maatalousnaiset. Ryijy on lahjoitettu Saarijärven seurakunnalle vuonna 1961 uudistetun kirkon vihkijuhlan yhteydessä vihkiryijyksi. Kuva: SM / Mika Ruuska.
 

Yksityiskohta perinteisestä saarijärveläisestä ns. Elämänpuu-ryijyn toisinnosta. Ryijyn ovat valmistaneet Kalmarin maatalousnaiset. Ryijy on lahjoitettu Saarijärven seurakunnalle vuonna 1961 uudistetun kirkon vihkijuhlan yhteydessä vihkiryijyksi. Kuva: SM / Mika Ruuska. 

 

Taito Keski-Suomi ry / Saarijärven Taitokeskus on yhteistyökumppaneineen käynnistänyt hankkeen Saarijärven salomailla, palasista ja tarinoista koottu ryijy 2019–2020. Tavoitteena on valmistaa osia ryijystä erilaisilla tekniikoilla, mutta ensin haluamme koota tietoa Saarijärven ryijyn nykytilanteesta. Jos sinulla tai ystävälläsi tai tuttavallasi on Saarijärvi ryijy, kerrothan siitä meille. Annamme nyt sinulle mahdollisuuden osallistua ja vaikuttaa tärkeän kulttuuriperinnön säilyttämiseen ja vaalimiseen. Kokoamme muistoja ryijyn valmistamisesta, lahjoittamisesta, lahjaksi saamisesta, käyttämisestä ja omistamisesta. Tämä kaikki tieto on meille nyt tärkeää. Saarijärven museo suunnittelee erikoisnäyttelyä Tekstiilien tarinaa Saarijärven ryijystä nykytaiteeseen vuodelle 2022. Tiedot tallentuvat Saarijärven ja Suomen käsityön museoon, eikä tietoja levitetä ilman tiedonantajan lupaa.

Täytä tästä linkistä löytyvä lomake ja lähetä se Saarijärven Taitokeskukseen sähköisesti tai kirjeenä. Lomakkeita löytyy myös Saarijärven Taitokeskuksesta.

Saarijärven Taitokeskus
Paavontie 4
43100 Saarijärvi

Kiitos yhteistyöstä!

Lisätietoja antaa:

Taitokeskus Saarijärvi / Anne Tuhkanen
puh. 050 413 1013
taitokeskus.saarijarvi@taitokeskisuomi.fi

 

Anne Tuhkanen
toiminnanohjaaaja
Taito Shop/ Taitokeskus Saarijärvi
Paavontie 4
43100 Saarijärvi
 

044 551 0242
www.taitokeskisuomi.fi