Etusivu >> Museo >> Nayttelyohjelma
Näyttelyohjelma

Kirsi Tapper – Veistoksia. Residenssitaiteilijan 60-vuotisjuhlanäyttely Tapperien Juholassa 15.6.–18.8.2019

 

Kirsi Tapperin veistoksia Juholan Galleria Jarskassa. Kuvat: SM / JT.
 
Galleria Jarskassa esillä olevassa näyttelyn teoksissa näkyy Kirsi Tapperin lempiaihe eli hevoset. Mukana on taiteilijan tyyliin myös aimo annos huumoria. Troikkanov-teoksen (2019, puu ja väri) hevosella on selässään ranskanbulldoggi-kolmikko. Kuvat: SM / JT.

 

Tapperien Juholan pitkäaikainen residenssitaiteilija Kirsi Tapper on omistanut Galleria Jarskassa esillä olevan 60-vuotisjuhlanäyttelyn mummulleen, Tapperin taiteilijaveljesten äidille Aino Tapperille. Hänen syntymästään tulee tänä vuonna kuluneeksi 120 vuotta. Näyttelyä on tukenut Taiteen keskustoimikunta.

"Olen kuvataiteilija, koska se on minulle kutsumusammatti. Puu on taideteosteni materiaali. Puuta on helposti saatavilla ja siitä voi tehdä sirompiakin aiheita. Tekniikkani on melko hidas; vuolen puukolla. Haen teosteni aiheet oman elämäni tapahtumista. Hevonen on ollut pitkään lempiaiheitani. Minulla oli hevonen 14 vuotta. Olen luonnonläheinen ihminen ja melko spontaani. Mottoni on: Kun huonosti käy, niin hyvin käy. Elämässä mennään pikkurapakosta kuivalle maalle ja sitten voi tulla iso rapakko eteen tai pienempi jälleen. Pyrin pelkistykseen ja huumoriin. Hyvä taideteos muistuttaa mielestäni runoa, tavoittaa näkymättömän", Kirsi Tapper kertoo näyttelyluettelon esipuheessa.

Juholan osoite on Ryöppäläntie 59, 43130 Tarvaala (Saarijärvi). Näyttely on avoinna 15.6.–18.8.2019, la–su kello 12–16. Lämpimästi tervetuloa!

 


 

Toivi Järvisen taidekoti avoinna yleisölle kesällä 2019. Myös Saarijärven museon Veistospuisto perinnekasvitarhoineen ja kesänäyttelykohteet ovat avoinna normaalisti vuonna 2019.

 

Toivi Järvisen taidekoti Saarijärven museum pihapiirissä. Kuvat: SM / JK ja KK.

 

Toivi Järvisen taidekoti Saarijärven museon pihapiirissä on avoinna yleisölle poikkeuksellisesti kesällä 2019 Saarijärven museon päärakennuksen remontin vuoksi. Normaalisti vain ryhmille avoinna oleva, vanhempaa suomalaista taidetta esittelevä kohde on avoinna 12.6.–17.8.2019 ke–la klo 12–17.

Myös museon pihapiirin Veistospuistoon ja perinnekasvitarhaan pääsee remontista huolimatta tutustumaan normaaliin tapaan. Kaikki museon kesäkohteet eli Kivikauden kylä, Säätyläiskotimuseo & J. L. Runeberg -näyttely sekä Tapperien Juhola ja Galleria Jarska ovat avoinna normaalien avoinnaoloaikojen mukaisesti. Kesäkohteiden avoinnaoloajat ja pääsylippujen hinnat löydät Aukioloajat ja pääsymaksut -sivulta. Kuvat: SM / JK ja KK.

 


 

Saarijärven museon päärakennuksen erikoisnäyttelytoiminta on keskeytettynä remontin ja laajennuksen ajan

 

Kuutti Lavosen teoksia suojataan kuljetusta varten 11.9.2018. Kuva: SM/JT.

 

Saarijärven museon remontin ja laajennuksen vuoksi museon näyttelytoiminta on keskeytettynä toistaiseksi. Pentti Hakalan ja Kuutti Lavosen 9.9.2018 päättynyt näyttely "Tuleva" oli viimeinen näyttely remonttia edeltäneissä tiloissa. Kuvassa museon henkilökunta suojaa Kuutti Lavosen teoksia kuljetusta varten 11.9.2018. Kuva: SM / Janne Timperi.