Etusivu >> Musiikkiopisto >> Oppilasvalinnat
Oppilasvalinnat

OPPILASHAKU

 

Haku nettilomakkeella (linkki sivun alaosassa). Paperilomakkeita saa myös opiston toimistosta. Voit hakea oppilaspaikkaa myös varsinaisen hakuajan päätyttyä täyttämällä hakulomakkeen.

Viitasalo-opiston oppilasvalintamenettely: Uudet oppilaat valitaan hakemusten perusteella. Oppilasvalinnat tehdään sen mukaan, kuinka paljon oppilaspaikkoja on vapautunut eri kunnissa ja minkä soittimien opetukseen oppilaspaikkoja on vapaana. Vapaiden oppilaspaikkojen tilanne voi kunnittain ja soittimittain vaihdella eri vuosina. Kaikkien soittimien opetusta ei välttämättä pystytä järjestämään kaikissa toimintakunnissa, tällöin opetus pyritään järjestämään lähimmässä mahdollisessa opetuspisteessä.

Kouluikäiset, yli 8 vuotiaat hakijat sijoitetaan oppilaiksi perusopintoihin vapautuville oppilaspaikoille, uuden perusopintojen oppilaan soittotunnin kesto on aluksi 30 minuuttia viikossa, 2-3 opintovuoden jälkeen oppilaan soittotunnin kesto on 45 minuuttia viikossa.

6-8 vuotiaat hakijat otetaan soitinvalmennusoppilaiksi, soitinvalmennus kestää yhden vuoden ja opetus tapahtuu sekä ryhmä- että yksilö tai pienryhmäopetuksena. Soitinvalmennusvuoden jälkeen oppilas voi siirtyä pääaineiseksi oppilaaksi perusopinnoissa vapautuvalle oppilaspaikalle.

Täytä tämän sivun alalaidasta löytyvästä linkistä avautuva hakulomake huolellisesti. Esitä kolme toivomusta pääaineeksi suosituimmuusjärjestyksessä, voit toivoa vain yhtäkin pääainetta mikäli haluat hakea vain juuri tämän aineen opiskeluun, mutta esittämällä useamman toiveen parannat mahdollisuuksiasi oppilaspaikan saamiseen. Perustele valintasi lomakkeen tekstikenttään. Vastaa myös muihin kysymyksiin.

Pääaineet

Viitasalo-opistossa voit opiskella pääaineisesti seuraavien soitinten soittamista:

piano, viulu, sello, kitara (klassinen), sähkökitara, bassokitara, kantele, harmonikka, huilu, klarinetti, saksofoni, lyömäsoittimet (rummut), laulu (yli 15 vuotiaat).

Tanssin perusopetukseen oppilaat otetaan myös ilmoittautumisten perusteella. Opetusta järjestetään Saarijärvellä ja Karstulassa. Ilmoittautumiset puhelimitse 044 4598256 toimisto tai 044 4598427 rehtori.

Musiikkileikkikouluryhmät muodostetaan syyslukukauden alkaessa, musiikkileikkikouluun ilmoittautumisesta tiedotetaan elokuun alkupuolella. Muskariryhmät Saarijärvellä, Karstulassa ja Kyyjärvellä, jos ilmoittautuneita on riittävästi.

Lisätietoja puh. 044 4598256, toimisto tai 044 4598427 rehtori.

Hakulomakkeita saa myös opiston toimistosta Saarijärven kaupungintalolta, 044 4598256.

Tästä hakulomakkeeseen