Etusivu >> Paivahoito
Varhaiskasvatus
Varhaiskasvatusta järjestetään päiväkodeissa, perhepäivähoidossa ja ryhmäperhepäivähoidossa.

Varhaiskasvatuslaki takaa subjektiivisen päivähoito-oikeuden vanhempainrahakauden päättymisestä koulun alkamiseen saakka ja erityistapauksissa sitä vanhemmillekin lapsille.
Mikäli perheen toinen vanhempi on kotona, lapsella on oikeus varhaiskasvatukseen 20 tuntia/viikko. Perhe valitsee joko osapäiväisen (4 h/pv) tai osaviikkoisen (2-3 pv/vko) varhaiskasvatuksen. Tätä laajempaan varhaiskasvatukseen on oikeus huoltajien työstä, lapsesta tai perheen tilanteesta johtuvista syistä.
Varhaiskasvatuslaki 1.9.2018 alkaen

Kunnallisen varhaiskasvatuksen vaihtoehtoina ovat alle 3-vuotiaiden lasten kotihoidon tuki, yksityinen varhaiskasvatus joko yksityisen hoidon tuella tai yksityisen varhaiskasvatuksen palvelurahalla.

Tervetuloa varhaiskasvatukseen / esiopetukseen
 

Varhaiskasvatuspaikkoja voi hakea ympäri vuoden. Varhaiskasvatuspaikkaa tulee hakea neljä kuukautta ennen varhaiskasvatuksen toivottua alkamisajankohtaa. Mikäli tarve ei ole ennakoitavissa ja se johtuu äkillisestä työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta, on varhaiskasvatuspaikkaa haettava mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee paikan.
Hakeminen varhaiskasvatukseen tapahtuu ensisijaisesti sähköisesti (eDaisy-asiointipalvelu).
Tarvittaessa hakemuksia saa kaupungintalolta tai sen voi tulostaa täältä.

Palvelunohjaus

Tanja Tiainen
varhaiskasvatusjohtaja
050 3135 439
tanja.tiainen(a)saarijarvi.fi