Etusivu >> Palvelut >> Kaavoituksen Sopimukset

Palveluopas

Kaavoituksen sopimukset
Kaavoitukseen liittyviä sopimuksia ovat kaavoituksen käynnistämissopimus ja maankäyttösopimus. Sopimuksia laaditaan niissä kaaahankkeissa, joissa kunta kaavoittaa yksityisen maata ja yksityisen saama hyöty kaavoituksesta on merkittävä.

Kaavoituksen käynnistämissopimus

Kaavoituksen käynnistämissopimuksessa kaupunki sopii yksityisen maanomistajan kanssa kaavahankkeen käynnistämisestä yksityisen omistamalle maalle. Sopimus sisältää yleensä myös maanomistajan ja kaupungin tavoitteet tulevalle kaavoitukselle vaikka kaavan sisällöstä ei käynnistämissopimuksessa voida sopia. Myös syntyneiden kustannusten jakoperiaatteet kirjataan käynnistämissopimukseen.

Maankäyttösopimus

Maanomistajan osallistumisesta kunnalle aiheutuviin yhdyskuntarakentamisen kustannuksiin sovitaan ensisijaisesti maankäyttösopimuksin. Myöskään maankäyttösopimuksissa ei kaavojen sisällöstä voida sopia sitovasti vaikka sopimukseen voidaan kirjata sekä maanomistajan että kaupungin tavoitteita. Maankäyttösopimus voidaan sitovasti tehdä vasta sen jälkeen, kun kaavaluonnos tai ehdotus on ollut julkisesti nähtävillä.

Palvelun käyttöönotto

Kaavoituksen käynnistämis- ja maankäyttösopimusasioista neuvottelevat kaupungin puolesta kaavoitusarkkitehti ja maanmittausinsinööri, tarvittaessa myös kaupunginjohtaja. Neuvotteluihin voi osallistua myös muita kaupungin virka- tai luottamushenkilöitä.

Vastuuhenkilö

kaavoitusarkkitehti
044 4598 405
Ulla-Maija.Humppi@saarijarvi.fi
Saarijärven kaupungintalo
Kaavoitus
maanmittausinsinööri
044 4598 314
Tarmo.Heinanen@saarijarvi.fi
Saarijärven kaupungintalo
Tontti- ja karttapalvelut

Palvelun tuottaa

Kaavoitus sijaitsee kaupungintalon 3. kerroksessa.
Käyntiosoite: Sivulantie 11, 43100 Saarijärvi
Postiosoite: Pl 13, 43101 Saarijärvi

Ulla-Maija Humppi, kaavoitusarkkitehti, p. 044 4598 405
Mirja Tarvainen, kaavasuunnittelija, p. 044 4598 435
Sari Peura, kaavavalmistelija, p. 044 4598 210
 

 

Suosittele