Etusivu >> Palvelut >> Mokkilaisten Jatehuolto

Palveluopas

Mökkiläisten jätehuolto
  • ak-piste
Jätelaki ja kunnalliset jätehuoltomääräykset velvoittavat kaikkia kiinteistöjä liittymään kunnan järjestämään jätehuoltoon. Velvoite koskee myös vapaa-ajan asuntoja.

Jätehuoltoon liittyminen

Vapaa-ajan kiinteistö voi liittyä jätehuoltoon valitsemalla kiinteistön käyttöön nähden sopivan tavan. Liittymistavalla voi vaikuttaa kiinteistöltä perittävän jätemaksun suuruuteen. Kaikilta kiinteistöiltä peritään jätehuollon perusmaksua, jolla katetaan hyöty- ja vaarallisten jätteiden keräys, kuljetus ja käsittely, jäteneuvonta, tiedotus ja jätelautakunnan kulut.

Jätehuoltoon voi liittyä kolmella tapaa:

1 Liittymällä aluekeräyspisteen käyttäjäksi (jäteyhtiön ylläpitämät keräyspisteet, joihin sekajäte toimitetaan)
2 Hankkimalla oman astian, jolloin astian minimityhjennysvaatimus on 3 tyhjennystä vuodessa
3 Hankkimalla yhteisen astian lähinaapureiden kesken

 

Äänekoskella ei ole tällä hetkellä jäteyhtiön ylläpitämiä aluekeräyspisteitä. Sammakkokangas Oy tulee tiedottamaan Äänekosken kiinteistön omistajia jätehuollon muutoksista, kun niiden aikataulu tarkentuu. Tavoitteena on, että yhtiö tulee lisäämään omia keräyspisteitä.

 

Oman kiinteistökohtainen astia on hyvä vaihtoehto vapaa-ajan kiinteistön jätehuollolle silloin, kun jäteastia on sijoitettavissa vahvistetun jätereitin varrelle ja kiinteistön käyttö on sellaista, että jäteastialle on mielekästä ja järkevää määritellä säännöllinen tyhjennysrytmi vähintään kesäkaudeksi. Vapaa-ajan asunnon jäteastian minimityhjennysvelvoite on 3 tyhjennystä/vuosi. Kiinteistöt voivat hankkia myös yhteisen jäteastian, jolloin kustannukset jaetaan kiinteistöjen kesken.

Aluekeräyspisteen käyttö on joustava vaihtoehto jätehuoltoon liittymiseen silloin, kun mökin sijainti on kaukana vahvistetusta jätereitistä ja kiinteistöllä asuminen on epäsäännöllistä. Lähimmän aluekeräyspisteen sijainnin löydät helposti kierratys.info -sivuilta.

Kaikilla kiinteistöillä on hyötyjätteiden lajitteluvelvollisuus. Sekajätteestä tulee lajitella erilleen biojäte, lasi, metalli, kartonki sekä paperi. Biojäte tulee kompostoida kiinteistöillä tiiviissä, kannellisessa ja jyrsijäsuojatussa kompostorissa.

Vastuuhenkilö

Jätehuoltoasiamies
0503903765
Heli.pekkarinen@saarijarvi.fi
Saarijärven kaupungintalo
Jätehuolto

Palvelun tuottaa

Suosittele