Etusivu >> Palvelut >> Musiikkiopisto >> Ajankohtaista
Ajankohtaista

Päivitetty 16.3.2017

* Kevätkauden 2017 konsertit ja tapahtumat

Kevätkonsertit:

 • Kannonkoski ke 3.5. klo 18 koululla
 • Pylkönmäki to 11.5. klo 19 seurakuntatalolla
 • Kivijärvi ma 15.5. klo 18 seurakuntatalolla
 • Karstula ti 16.5. klo 18 seurakuntatalolla
 • Saarijärvi ke 17.5. klo 18 Kansakoululla
 • Kyyjärvi ke 17.5. klo 18 Kvirannan monitoimitalolla
   

Tanssiesitykset:

 • Saarijärvi su 7.5. klo 17 yleisönäytös Saarijärvi-salissa
 • Saarijärvi ma 8.5. klo 9 ja 10 koululaisnäytökset Saarijärvi-salissa
 • Karstula to 11.5. klo 18 yleisönäytös Laaksolan koulun auditoriossa

                  

* Keski-Suomen kansanmusiiikkileiri 2017

Keskisuomalaiset musiikkiopistot (Saarijärvi, Viitasaari, Äänekoski, Keuruu ja Jämsä) järjestävät yhdessä kansamusiikkileirin 7.-8.6.2017 Suolahdessa Telakkakadun koululla ja Suolahtisalissa. Leirillä soitettavaa ohjelmistoa harjoitellaan nyt kevätkauden aikana musiikkiopistoissa leirille osallistuvien oppilaiden omilla soittotunneilla tai kansamusiikkiyhtyeiden tunneilla. Leirillä eri musiikkiopistoista tulevista leiriläisistä kootaan yksi yhteinen orkesteri ja kevään aikana harjoitellut kappaleet hiotaan kahden tiiviin päivän aikana esityskuntoon, leirin päätteeksi torstai-iltana 8.6. järjestetään konsertti Suolahtisalissa.

Leirille voivat tällä kertaa osallistua jousisoittajat (viulu, sello), harmonikan soittajat, pianistit tämmäämään harmoonilla, kitaristit ja kanteleen soittajat. Osallistujalla olisi oltava perustason 1 tutkinto suoritettuna jotta soittotaito olisi jo sellaisella tasolla että yhteissoitto sujuu mutkattomasti.

Opistomme kansanmusiikkiryhmien opettaja Ville Ojanen on valinnut ja sovittanut leirillä soitettavan ohjelmiston keskisuomalaisesta kansamusiikista ja Ville myös ohjaa orkesterin harjoitukset leirillä. Leirillä harjoitellaan kappaleiden stemmoja myös erikseen soitinryhmittäin, jotta yhteissoitto saadaan sujumaan hyvin ensin soitinryhmissä ja tämän jälkeen sujuvasti koko orkesterin kesken.

Leirillä harjoitettua ohjelmaa esitetään ensi lukuvuoden 2017 – 2018 aikana leirin järjestämiseen osallistuvien musiikkiopistojen kunnissa Saarijärvellä, Viitasaarella, Äänekoskella, Keuruulla ja Jämsässä, joten mukavia konserttiretkiä on tiedossa! Kaikkien leiriin osallistuvien ei odoteta osallistuvan kaikkiin näihin retkiin, koska omia menoja ja muita päällekkäisiä asioita sattuu varmasti, mutta mahdollisimman hyvä joukko koetetaan konsertteihin saada mukaan. Leirin osallistumismaksu on hyvin kohtuullinen, 20€/osallistuja.

Leirille on järjestetty koulumajoitus ja ruokailut Telakkakadun koululle ja järjestämme yhteiskuljetuksen keskiviikkona Saarijärveltä Suolahteen torstai-iltana takaisin. Sitova ilmoittautuminen tarvitaan tila- ja ruokavarauksien vuoksi perjantaihin 7.4. mennessä! Ilmoittautumislomake on lähetetty sähköpostilla opiston oppilaille. Lomakkeita saa myös Säästölästä ja opiston toimistosta kaupungintalolta, tulosta, täytä ja palauta lomake allekirjoitettuna opettajalle, opiston toimistoon tai skannaa ja lähetä sähköpostin liitteenä musiikkiopisto@saarijarvi.fi osoitteeseen.

Leirimme ja ensi lukuvuoden leiriorkesterin konsertit on hyväksytty osaksi Suomi 100 ohjelmaa, joten lähtekääpä joukolla mukaan juhlistamaan Suomen 100 vuotisjuhlaa kansamusiikin siivittämänä!

 

* Opintojen jatkamisilmoitus palautettava opettajalle tai opistolle 5.5.2017 mennessä. Linkki lomakkeeseen löytyy tämän sivun vasemmasta laidasta.

* Musiikkileikkikouluryhmät Karstulassa Heikin Tuvalla, Virastotie 3 (entiset Kelan tilat)  maanantaisin klo 16.30-17 ja toinen ryhmä 17-17.30 ja Saarijärvellä musiikkiopistolla keskiviikkoisin klo 16-16.30. Opettaja Marjo Kinnunen.

 

Huom. Niin oppilaiden kuin opettajienkin poissaolojen vähentämiseksi pyydämme, että mikäli oppilas on sairauden vuoksi poissa koulusta tai päivähoidosta, hän ei tulisi myöskään musiikkiopiston tunneille. Tartunnat kun leviävät läheisissä kosketuksissa ja esim. samojen soittimien välityksellä varsin helposti.