Etusivu >> Palvelut >> Ryhmaperhepaivahoito
Ryhmäperhepäivähoito
Ryhmäperhepäiväkodissa työskentelee 2 – 3 hoitajaa ja lapsiryhmän koko yhtäaikaisesti hoidossa ollessa on 8 – 12 lasta.

Ryhmäperhepäivähoitokodin toiminta-ajatuksena on tarjota lapsille turvallista päivähoitoa kodinomaisessa ympäristössä. Tavoitteena toiminnassa on painottaa kodinomaisuutta, lapsen yksilöllisyyttä, omaa osallistumista sekä omatoimisuuteen kannustamista.

Ryhmäperhepäivähoito on osa varhaiskasvatuspalvelua, joka sijoittuu perhepäivähoidon ja päiväkodin välille hoitomuotona. Lasten iät vaihtelevat 0 – 6 vuoteen. Kolmen hoitajan ryhmäperhepäiväkodissa on yhdellä heistä kouluasteen tutkinto, esim. lähihoitaja ja hän toimii vastaavana ryhmäperhepäivähoitajana. Ryhmäperhepäivähoitotoiminnasta vastaa päivähoidon johtaja.

Lapsille pyritään antamaan paljon mahdollisuuksia osallistua ryhmäpäiväkodin toimintoihin sekä erilaisiin kodinomaisuuteen liittyviin tehtäviin. Tekemällä ja itse osallistumalla oppiminen on osa jokapäiväistä hoito- ja kasvatustyötä. Toiminnan toteuttamisessa noudatetaan viikkosuunnitelmaa, jossa on huomioitu lapselle ominaiset tavat toimia. Vapaan leikin lisäksi viikko-ohjelmaan kuuluu esimerkiksi liikuntaa, musiikki- ja askartelutuokiot.

Vastuuhenkilö

päivähoidon johtaja
044 4598 340
Marjo.Rouvinen(a)saarijarvi.fi
Sivulan päiväkoti
Varhaiskasvatus

Palvelun tuottaa

Suosittele