Etusivu >> Palvelut >> Varhaiskasvatus
Varhaiskasvatus
Varhaiskasvatukseen kuuluvat päivähoito, esiopetus ja sitä täydentävä varhaiskasvatus sekä koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta. Varhaiskasvatus on osa sivistyspalveluja.

Varhaiskasvatus on kokonaisvaltaista lapsen kasvun ja kehityksen tukemista yhdessä vanhempien kanssa. Hoito, kasvatus ja opetus muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden – niiden painotus toiminnassa vaihtelee lapsen iän ja kehitystason mukaan. Tavoitteena on tarjota turvallista, monipuolista, perheiden tarpeita vastaavaa sekä ennaltaehkäisevää lapsen hyvinvointiin tähtäävää palvelua.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki voimaan 1.3.2017
Lisätietoa tästä linkistä

Varhaiskasvatuslaki 1.8.2016 alkaen

Varhaiskasvatuksen toiminnanohjausjärjestelmä (Daisy-päivähoitosovellus) on muuttunut.
Uuden järjestelmän kautta varhaiskasvatuksessa olevien lasten vanhemmat / huoltajat voivat ilmoittaa sähköisesti lasten hoitopäivät - ja ajat. Myös hakemus varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen on sähköinen.

https://saarijarvi.daisynet.fi/
https://saarijarvi.daisynet.fi/eDaisy

Monilukutaitoa opitaan ilolla

Kysely koskee 0 - 8 -vuotiaiden lasten monilukutaidon kehittymiseen liittyviä tekijöitä, jotka näkyvät kotona. Kysely on osa laajempaa Helsingin yliopistossa toteutettavaa monilukutaidon tutkimusta. Vastausaikaa on 15.5.2018 saakka.
Ohessa lisätietoa ja linkki kyselyyn.

Saarijärven varhaiskasvatussuunniltema

Lapsikohtainen varhaiskasvatussuunnitelma

Saarijärven kaupungin lapsipoliittinen ohjelma 2007 - 2015

Saarijärven kaupungin varhaiskasvatuksen lääkehoitosuunnitelma

Saarijärven varhaiserityiskasvatuksen linjaukset

Vuorohoidon linjaukset 1.5.2017

 

Palvelun käyttöönotto

Varhaiskasvatuspaikkoja voi hakea ympäri vuoden. Varhaiskasvatuspaikkaa tulee hakea 4 kuukautta ennen toivottua alkamisajankohtaa. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve ei ole ennakoitavissa ja se johtuu äkillisestä työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta, on paikkaa haettava mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen tarpeen alkamista. Hakeminen varhaiskasvatukseen/päivähoitoon tapahtuu pääsääntöisesti sähköisesti (eDaisy) Hakemuksia saa kaupungintalolta tai sen voi tulostaa täältä.

https://saarijarvi.daisynet.fi/eDaisy

Vastuuhenkilö

vt. varhaiskasvatusjohtaja 1.2. - 30.9.2018
050 3135 439
Erja.Humalajoki@saarijarvi.fi
Sivulan päiväkoti
Varhaiskasvatus

Suosittele