Etusivu >> Saarijarven Museo
Saarijärven museo
paarakennus01.jpg

 

 

 

Saarijärven museon toimisto, tietopalvelut ja aineiston vastaanotto muuttivat takaisin päärakennukseen 5.12.2019. Museorakennuksen yläkerran yleisötilat valmistuvat joulukuun loppupuolella 2019. Päärakennuksen näyttelytoiminta on keskeytettynä peruskorjauksen ja laajennuksen ajan.

Taide- ja kulttuurihistoriallisesta museotoiminnasta vastaava Saarijärven museo on toimialueensa tietopankki, joka tallentaa tietoa eri muodoissa ja tuottaa työnsä tuloksena uutta tietoa. Päämääränä on kasvattaa kulttuuriperintämme arvostavia ja ymmärtäviä, oman identiteettinsä tiedostavia yksilöitä, joilla on kyky ja valmiudet hyödyntää sekä vaalia kulttuuriperinnettä vastuullisesti, lisätä taiteen tuntemusta ja ymmärtämistä sekä tarjota elämyksiä. Päärakennuksessa on ympärivuotisia erikoisnäyttelyjä. Päärakennuksen lisäksi museolla on Säätyläiskotimuseon sekä Kivikauden kylän kesänäyttelykohteet. Museo vastaa myös Tapperien Juholan näyttelytoiminnasta ja aineistokokoelmista sekä asiantuntijapalveluna Saarijärven Mannilan Taidesäätiön ja Beda, Katri ja Aune Heralan säätiön kokoelmista.

Museon piha-alueella oleva Veistospuisto muodostaa Saarijärven taiteen perusnäyttelyn kaupungintalon toisen kerroksen aulan lisäksi, jotka esittelevät paikkakunnan keskeiset kuvanveistäjät ja taidekokonaisuudet. Museomyymälässä on tarjolla paikkakuntatietoutta ja ajattomia lahjoja. Ryytimaa ja perennamaa esittelevät perinnekasveja ja museon rannassa avautuu ennallistettu niitty. Pihapiirissä on Toivi Järvisen taidekoti.

 

Tutustu Museokortilla päärakennuksen näyttelyihin sekä Säätyläiskotimuseo & J. L. Runeberg -näyttelyyn. Voit myös ostaa vuoden kulttuurimatkaan oikeuttavan kortin em. kohteissa.

 

 

Saarijärven museon yhteystiedot

 

Päärakennus (näyttelytilat suljettu vuonna 2019)

Herajärventie 2
43100 Saarijärvi (Sijainti kartalla)
puh. 044 459 8411
museo(at)saarijarvi.fi

Näyttelytilat ovat tilapäisesti suljettu museon remontin ja laajennuksen vuoksi.

Museon toimisto ja asiakaspalvelu sekä aineiston vastaanotto muuttivat takaisin päärakennukseen 5.12.2019.

Saarijärven museo Facebookissa
Saarijärven museo Instagramissa
Artikkeli museosta Wikipediassa
  Museon mobiilioppaat Tarinasoittimessa