Etusivu >> Saarijarven Museon Ystavat Ry
Saarijärven museon ystävät ry
Saarijärven museon ystävien perustava kokous 14.2.2018 museolla. Vasemmalla yksi kokouksessa jaossa olleista rintamerkeistä. Kuvat: SM / JT.

 

Saarijärven museon ystävät ry perustettiin ystävänpäivänä 14.2.2018. Yhdistyksen tarkoituksena on tehdä Saarijärven museokokonaisuutta tunnetuksi, tukea sen toimintaa ja vaalia kansalaisten kulttuuriyhteistyötä ja kanssakäymistä. Yläkuvassa oikealla perustava kokous ja vasemmalla rintamerkki, jota yhdistys jakaa markkinointimateriaalina. Kuvat: SM / Janne Timperi.

 

Museon ystävät
 

 • järjestää kulttuuri-, näyttely-, keskustelu- ja koulutustilaisuuksia
 • ylläpitää yhteyksiä muihin kulttuurialan toimijoihin ja muiden museoiden yhteydessä toimiviin ystävyysyhdistyksiin
 • harjoittaa markkinointi-, julkaisu- ja tiedotustoimintaa
 • tekee kulttuuritoimintaa edistäviä aloitteita
 • hankkii rahoitusta eri lähteistä toiminnan edistämiseksi
 • auttaa museota eri tehtävissä

 

Jäseneksi Liittyminen
 

Jäsenmaksu on 15 €. Voit täyttää museon ystävien esitteessä olevan lomakkeen (pdf), jonka voit jättää Saarijärven museoon tai postittaa sen osoitteeseen: Saarijärven museo, Herajärventie 2, 43100 Saarijärvi. Tai maksa jäsenmaksu yhdistyksen tilille FI64 4766 0010 0332 60. Ilmoita viestikentässä nimesi, osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi. Jäsenenä saat kutsun museon näyttelyiden avajaisiin, pääset vuosittaisiin jäsentapaamisiin ja yhdistyksen järjestämille retkille!

 

Keskustelutilaisuus vapaaehtoistoiminnasta 4.4.2018 klo 13.00 Saarijärven museossa. Kuvat: SM.

 

Yhdistyksen jäsenyys ei velvoita mihinkään ja voit tulla mukaan toimintaan oman kiinnostuksesi sekä mahdollisuuksiesi mukaan. Tarvitsemme vapaaehtoisia mm. erilaisten tapahtumien järjestämiseen, näyttelyiden valvontaan, asiantuntijuuttasi museoesineiden ja valokuvien tunnistamisessa sekä kulttuurihistoriallisten kohteiden sekä oman kyläkuntasi historian tuntijana. Vapaaehtoistoiminta tehdään aina museon ehdoilla ja ohjeistuksessa. Jäseniltä toivotaan myös tiedon levittämistä museon toiminnasta, näyttelyistä ja tapahtumista.

 

Lomakkeet
 

Jos kotiarkistostasi löytyy arkistoaineistoa, esineitä, valokuvia tai lehtileikkeitä, jotka haluaisit lahjoittaa museon kokoelmiin, voit täyttää etukäteen alta löytyviä pdf-lomakkeita lahjoitustilannetta silmällä pitäen. Lomakkeen voi täyttää sähköisesti suoraan kotitietokoneella ja sarakkeiden kohdalla on myös keltainen infonappi, josta aukeaa tietoruutu siitä, mitä sarakkeeseen pitää kirjoittaa.

 1. Tallenna lomake koneellesi viemällä hiiren kursori alla olevan linkin päälle ja klikkaa hiiren oikealla painikkeella.
 2. Valitse avautuvasta valikosta "Tallenna kohde levylle..." tai "Tallenna kohde nimellä..." tai "Tallenna linkki levylle", käyttämästäsi Internet-selaimesta riippuen.
 3. Tallenna tiedosto haluamaasi paikkaan koneellasi. Lomaketta voi täyttää esimerkiksi ilmaisella Adobe Reader -ohjelmalla. Mikäli ohjelmaa ei koneeltasi löydy, saat ladattua sen valmistajan sivuilta.
 4. Voit myös vaihtoehtoisesti tulostaa lomakkeen, jos haluat täyttää sen käsin.
   

Kokoelma-aineiston vastaanottokuitti
Valokuvan tietolomake
Lehtileikkeen tietolomake

 

Yhteystiedot
 

Sähköposti: museonystavat.saarijarvi(at)gmail.com
Facebook: www.facebook.com/saarijarvenmuseonystavat

Yhdistyksen hallitus

Puheenjohtaja Eeva Kuusela puh. 044 091 7299
Varapuheenjohtaja Maire Hyvönen puh. 050 566 5450
Sihteeri Arja-Leena Peiponen puh. 040 502 6173
Vars. jäsen Kaisa Ilola  
Vars. jäsen Kirsti Ratinen  
Vars. jäsen Pekka Rämänen