Etusivu >> Sisalto >> Elokuvatoiminta
Elokuvatoiminta
Saarijärvellä kaupallisia elokuvia esittää Kisakino. Se on Saarijärven Pullistuksen toimintaa. Esitykset ovat Saarijärvi-salissa. Saarijärven Elokuvakerho ry toimii kansalaisopiston piirinä. Esitykset ovat talvikaudella Saarijärvi-salissa.

ELOKUVAESITYKSET

Saarijärven Elokuvakerhon sivuille pääsee facebookissa.

Yhdistys on perustettu 1984. Kerhotoiminnan lisäksi yhdistys järjestää vuosittain marraskuussa Elokuvatapahtuman, jonka yhteydessä on valokuvaväyttely. Seura luovuttaa vuosittain Matti Pellonpää -palkinnon elokuvatyössä ansioituneille. Kansalaisopiston elokuvakerhon elokuvia pääsee katsomaan myös ilman jäsenkorttia maksamalla kertamaksun ja 1 euron kantakortin. Kansalaisopisto perii kurssimaksun 25€, työttömät ja opiskelijat 20€. Kerhon näytökset alkavat perjantaisin klo 18.30 Saarijärvi-salissa. Kerhoa ovat vetäneet 30 vuotta Yrjö ja Pirjo Pulkkinen.
 

Kisakino Saarijärvi-sali, kaupungintalo, Sivulantie 11

Digitoitu sali, jossa näytämme myös 3D näytöksiä. Salin nousevaan katsomoon mahtuu n. 200 henkeä.

SMARTUM- seteli sekä TYKY- kuntoseteli käyvät maksuvälineenä.
PAM- jäsenet 2€ alennus (voimassa oleva jäsenkortti mukaan).
Lipunmyynti alkaa 30min ennen esityksen alkua.
Maksu: käteinen, pankkikortti, VISA, Visa electron.
Tiedustelut 040-5402086. toimisto@saarijarvenpullistus.fi.

 

Elokuvatoiminta

♦ Saarijärvellä on ollut elokuvatoimintaa aiemmin myös Kalmarin ja Lanneveden kylillä. Lannevedellä ensimmäinen näytäntö oli 14.2.1943.  Keskustan elokuvat esitetään nykyisin kaupungintalon digitoidussa Saarijärvi-salissa. Salissa on mahdollista katsoa myös 3D elokuvia. Aiemmin elokuvia katsottiin jo puretussa Suojassa ja sen jälkeen Kisasuojassa.

♦ Tarmo Manni lienee tunnetuimpia saarijärveläisiä, joka tuli tunnetuksi niin elokuvien kuin näyttämöiden sankarina. Hän sai näyttelijäprofessorin arvonimen.

♦ Saarijärvellä tomii yrittäjänä elokuvaohjaaja Janne Heinonen. Hän ohjasi mm. Tämän kosken lapset -dokumentin Tapperien taiteilijaveljeksistä (2012) ja Muissa maailmoissa, Samuli Heimonen. Dokumentti vuoden nuoresta taiteilijasta 2008.

♦ Kimmo Leed ja Jarmo Ratinen ovat tuottaneet dokumenttifilmejä televiosioon. Rax Rinnekangas on tehnyt Kinottaralle Emma -elokuva kuvenveistäjä Kain Tapperista. Ylen Areenalla on monia dokumenttielokuvia, jotka liittyvät Saarijärveläiseen henkilöihin, kyliin tai elämäntapaan. Martti Takalo  on ohjannut mm. dokumentin Timo Aholasta (2010 ) Viimeiseen pisaraan ja seikkailuelokuvan Jääkuningas Ahti ja ilkeät viglut, 2009.

♦ Saarijärveläiset ovat innokkaita kuvamaan ja tallentamaan dokumentteja omaan käyttöön. Saarijärvellä toimi aiemmin myös kaitafilmikerho. Uuden tekniikan myötä sen jäsenet ovat siirtyneet toimimaan kotona. Dokumentteja ja tallenteita on tehty myös monista paikallisista tapahtumista.