Etusivu >> Sisalto >> Nayttelyohjelma
Näyttelyohjelma

Saarijärven museon näyttelytoiminta on keskeytettynä museonrakennuksen remontin ja laajennuksen ajan

 

Kuutti Lavosen teoksia suojataan kuljetusta varten 11.9.2018. Kuva: SM/JT.

 

Saarijärven museon remontin ja laajennuksen vuoksi museon näyttelytoiminta on keskeytettynä toistaiseksi. Pentti Hakalan ja Kuutti Lavosen 9.9.2018 päättynyt näyttely "Tuleva" oli viimeinen näyttely remonttia edeltäneissä tiloissa. Kuvassa museon henkilökunta suojaa Kuutti Lavosen teoksia kuljetusta varten 11.9.2018. Kuva: SM / Janne Timperi.

 


 

Taiteilijahaku keskisuomalaisen nykytaiteen näyttelyyn 2020 käynnissä

 

Taiteilijahaku keskisuomalaisen nykytaiteen näyttelyyn 2020 käynnissä.

 

Kutsumme mukaan näyttelyyn keskisuomalaisia taiteilijoita ja muualla Suomessa tai ulkomailla vaikuttavia, Keski-Suomesta kiinnostuneita taiteilijoita. Taiteilijahakuun osallistuvilta ei vaadita taiteilijaseurajäsenyyttä eikä taidealan opintoja. Haku on voimassa 31.10.2018 saakka.

Alueellinen taidenäyttely tarkastelee paikkaa – siihen kuulumista tai kuulumattomuutta. Aihetta voi käsitellä henkilökohtaisella, poliittisella tai globaalilla tasolla. Näyttelyyn voi ehdottaa sekä uusia että jo olemassa olevia teoksia. Kaikki tekniikat ja ilmaisuvälineet kuten maalaukset, piirustukset, grafiikkateokset, veistokset, videot, valokuvat, ääniteokset, performanssit ja installaatiot ovat tervetulleita. Näyttely muotoutuu valittujen taiteilijoiden ja kuraattorin välisessä vuoropuhelussa.

Näyttelyn kuraattoriksi on kutsuttu Rickard Borgström, joka työskentelee tanssin, teatterin sekä nykytaiteen parissa. Hän kuratoi festivaaleja, tapahtumia, seminaareja ja näyttelyitä pääasiassa Pohjoismaissa – ja usein perifeerisillä alueilla. Parhaillaan hän toimii kuraattorina Grönlannin pääkaupungissa Nuukissa. Rickard Borgström on sekä Suomen että Ruotsin kansalainen ja hänen äidinkielensä on ruotsi.

Rickard Borgström valitsee yhteistyössä näyttelytyöryhmän kanssa taiteilijat/teokset Jyväskylän taidemuseossa sekä Keuruun ja Saarijärven museoissa sekä Saarijärven Juholassa sijaitsevassa Galleria Jarskassa vuonna 2020 järjestettäviin näyttelyihin. Järjestäjät ovat Jyväskylän taidemuseo, Jyväskylän Taiteilijaseura, Keuruun museo ja Saarijärven museo.

Hakukieli on kansainvälisen kuraattorin vuoksi englanti. Osallistumismaksu 25 € maksetaan Jyväskylän Taiteilijaseuran tilille. Näyttelyyn haetaan sähköisellä lomakkeella https://matkalla2020haku.keskisuomentaide.fi/

Matkalla maan keskipisteeseen 2020 -näyttelyksi nimetty keskisuomalaisen nykytaiteen katselmus on järjestyksessään toinen. Ensimmäinen järjestettiin vuonna 2015. Joka viides vuosi toteutettavan näyttelyn konsepti syntyi, kun Jyväskylän Taiteilijaseura ja museot pohtivat miten kehittää alueellista näyttelytoimintaa niin, että taiteilijoiden olisi mahdollista saada tuotantoaan esille laajemmin kuin jo perinteeksi muodostuneessa taiteilijaseuran vuosinäyttelyssä. Myös maakunnasta pois muuttaneita taiteilijoita haluttiin houkutella näyttelymatkalle kotiseudulleen.

Lisätietoja
Leena Lokka, intendentti, Jyväskylän taidemuseo, leena.lokka(at)jkl.fi
Jukka Partanen, intendentti, Jyväskylän taidemuseo, jukka.partanen(at)jkl.fi

 


 

 

26.5.–9.9.2018
"Tuleva" – Pentti Hakalan ja Kuutti Lavosen yhteisnäyttely

Saarijäveläissyntyinen Pentti Hakala (s.1949) tunnetaan sisustusarkkitehtina, teollisena muotoilijana, jonka ura alkoi jo 1980-luvulla. Nyt taiteilijan esittelyssä Hakalan tyyli on materiaaliltaan minimoitu, selkeän veistoksellinen.

Taidemaalari, taidegraafikko Kuutti Lavonen (s. 1960) kuuluu Suomen suosituimpiin nykytaiteilijoihin jolle myytit ja legendat ovat läsnä. Lavosen kädenjäljessä on kyse ihmisen kuvasta ja hahmopsykologiasta.  Lavonen tunnetaan teoksista, jotka kuvaavat ikiaikaisia teemoja melankolisten ihmiskasvojen kautta. Suuri yleisö tuntee Lavosen Tyrvään Pyhän Olavin kirkon maalauksista.

16.6.–12.8.2018
Riku Riippa – Veistoksia
Tapperien Juholan Galleria Jarskassa

Galleria Jarskan kesänäyttely esittelee Kain Tapperin entisen oppilaan, kuvanveistäjä Riku Riipan (s. 1974) teoksia. Kälviällä asuva ja työskentelevä Riippa tunnustautuu kuvanveistäjänä esteetikoksi ja perinteiseen taidekäsitykseen nojaavaksi. Hänen tuotannossaan nousee esiin esittävä ilmaisu ja ihmisfiguurit.

Taiteilijan tuotantoa on nähtävillä osoitteessa rikuriippa.com

 
Näyttelyohjelma 2018
Näyttelyarkisto