Etusivu >> Sisalto >> Ohjeita Opiskelijalle
Ohjeita opiskelijalle

Ilmoittautuminen kursseille

Kurssimaksut laskutetaan ilmoittautumisten perusteella. Maksua ei palauteta, jos opiskelu keskeytyy opistosta riippumattomista syistä. Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, sinulta laskutetaan peruutusmaksuna puolet kurssimaksusta, kurssin jo alettua veloitamme koko kurssimaksun. Tulematta jättäminen ei ole peruuttaminen - ilmoita peruutuksesta soittamalla opiston toimistoon. Samalla huomioit muut opiskelijat - suosituimmille kursseille on usein jonoa.

Kurssimaksut ja materiaalit

Kurssimaksut määräytyvät pääsääntöisesti kurssin opetustuntimäärän perusteella. Lyhytkursseissa kurssimaksuun saattaa vaikuttaa myös opetustilasta perittävä korkeampi korvaus ja/tai opettajan matkakulut. Opintomateriaalit (kirjat, kädentaitoryhmien tarvikkeet jne.) jokainen kustantaa itse, esimerkiksi A4-kopioista veloitamme 0,25 €/sivu. Tällöin opettaja kerää materiaalimaksut opiskelijoilta kurssin aikana. Joillakin kursseilla materiaali sisältyy hintaan, tästä on erikseen maininta.

Laskutukseen tarvittavat tiedot

Laskutusta varten tarvitaan aina opiskelijan henkilötunnus sekä alaikäisen osalta myös huoltajan henkilötunnus ja yhteystiedot. Jos työnantaja tai jokin muu organisaatio maksaa opiskelijan kurssimaksun, opiskelija täyttää maksun maksajaa koskevan kohdan ilmoittautuessaan. Kurssimaksun maksavasta yrityksestä / organisaatiosta tulee ilmoittaa virallinen nimi, osoite ja Y-tunnus. Mikäli maksuun käytetään virike-, opinto- tms. seteleitä, ne tulee toimittaa opettajalle heti kurssin alkaessa, jotta ne voidaan huomioida laskutuksessa.

Vakuutukset

Ryhmämme ovat avoimia kaikille asuinpaikkakunnasta riippumatta. Saarijärven kaupungilla ja Kannonkosken kunnalla on vapaaehtoinen tapaturmavakuutus, joka on voimassa kaikissa kansalaisopiston kurssiohjelman mukaisissa opetusryhmissä. Opiskelijoiden omaisuus (vaatteet, silmälasit jne.) ei ole vakuutettu. Opiskelijalla tulee olla kotipaikkakunta Suomessa.

Opetustilojen ja varastojen käyttö

Opisto ei vastaa opiston tiloissa säilytettävistä opiskelijoiden keskeneräisistä tai valmiista töistä eikä mahdollisista työvälineistä. Merkitse omat materiaalit ja tarvikkeet näkyvästi, jos säilytät niitä opetustilan varastoissa. Säilytä tiloissa vain ne tavarat ja tarvikkeet, joita tarvitset viikoittain (tai jokaisella kokoontumiskerralla). Vie työkauden päätteeksi tavarasi pois, jotta tiloissa voidaan tehdä vuosisiivoukset ym. huoltotoimenpiteet. Säilytystilamme ovat rajalliset. Noudata ryhmäsi kokoontumisaikoja.

Vuorotyöläisen harrastepassi

Jos olet vuorotyössä ja haluat osallistua ryhmiimme esim. joka toinen viikko, sinun kannattaa lunastaa vuorotyöläisen harrastepassi. Passin hinta on puolet ryhmäsi normaalista kurssimaksusta ja voit osallistua sillä puoleen ryhmän kokoontumiskerroista, (max 12 kertaa). Pyydä työnantajaltasi todistus vuorotyöstä. Harrastepassin voit noutaa kansalaisopiston toimistosta.