Etusivu >> Sisalto >> Ohjeita Opiskelijalle
Ohjeita opiskelijalle

Ilmoittautuminen kursseille

Kaikille kursseille tulee ilmoittautua ennakkoon. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautua voit netissä www.opistopalvelut.fi/saarijarvi , soittamalla tai paikan päällä opiston toimistossa. Kursseilla ei ole ns. tutustumiskertoja. Kurssimaksut laskutetaan ilmoittautumisten perusteella. Mikäli joudut perumaan osallistumisesi ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, sinulta laskutetaan puolet kurssimaksusta, kurssin alettua veloitamme koko kurssimaksun. Kurssille tulematta jääminen ei ole peruminen – peru osallistumisesi soittamalla opiston toimistoon. Samalla huomioit muut opiskelijat - suosituimmille kursseille on usein jonoa. Jo maksettua kurssimaksua ei palauteta, jos opiskelu keskeytyy opistosta riippumattomista syistä. Kursseille voi ilmoittautua myös ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, jos paikkoja on vielä vapaana.

Jos haluat tulla keväällä mukaan jo syksyllä alkaneelle kurssille, se on mahdollista vain osalle kursseista. Ota tällöin yhteyttä toimistoon ja ilmoittaudu puhelimitse!

Musiikin yksilöopetukseen ilmoittautuminen on keväisin. Mahdollisia vapaita paikkoja voi tiedustella musiikinopettaja Maritta Heikkuriselta.

Kurssin peruuntuminen

Mahdollisesta kurssin peruuntumisesta ilmoitamme opiskelijoille tekstiviestillä tai puhelimitse.

Kurssimaksut ja materiaalit

Kurssimaksu määräytyy pääsääntöisesti kurssin opetustuntimäärän perusteella. Opintomateriaalit (kirjat, kädentaitoryhmien tarvikkeet jne.) jokainen kustantaa itse. Joillakin kursseilla materiaali sisältyy hintaan, tästä mainitaan erikseen. 

Laskutukseen tarvittavat tiedot

Laskutusta varten tarvitaan aina opiskelijan yhteystiedot ja henkilötunnus, alaikäisen osalta myös huoltajan henkilötunnus ja yhteystiedot. Jos työnantaja tai jokin muu organisaatio maksaa opiskelijan kurssimaksun, opiskelija täyttää maksun maksajaa koskevan kohdan ilmoittautuessaan. Kurssimaksun maksavasta yrityksestä / organisaatiosta tulee ilmoittaa virallinen nimi, osoite ja Y-tunnus. Mikäli maksuun käytetään virike-, opinto- tms. seteleitä, ne tulee toimittaa opettajalle tai kansalaisopiston toimistoon heti kurssin alkaessa, jotta ne voidaan huomioida laskutuksessa. Laskutuksen jälkeen palautettuja seteleitä emme voi ottaa huomioon.

Vakuutukset

Ryhmämme ovat avoimia kaikille asuinpaikkakunnasta riippumatta. Saarijärven kaupungilla ja Kannonkosken kunnalla on vapaaehtoinen tapaturmavakuutus, joka on voimassa kaikissa kansalaisopiston kurssiohjelman mukaisissa opetusryhmissä. Opiskelijoiden omaisuus (vaatteet, silmälasit jne.) ei ole vakuutettu. Opiskelijalla tulee olla kotipaikkakunta Suomessa. Vahingon sattuessa ole heti yhteydessä kansalaisopiston henkilökuntaan!

Opetustilojen ja varastojen käyttö

Kansalaisopisto ei vastaa opetustiloissa säilytettävistä opiskelijoiden keskeneräisistä tai valmiista töistä eikä mahdollisista työvälineistä. Merkitse omat materiaalit ja tarvikkeet näkyvästi, jos säilytät niitä opetustilan varastoissa. Säilytä tiloissa vain ne tavarat ja tarvikkeet, joita tarvitset viikoittain (tai jokaisella kokoontumiskerralla). Vie työkauden päätteeksi tavarasi pois, jotta tiloissa voidaan tehdä vuosisiivoukset ym. huoltotoimenpiteet. Säilytystilamme ovat rajalliset. Noudata ryhmäsi kokoontumisaikoja, älä pyri opetustilaan ennen aloitusaikaa ja poistu kun ryhmäsi päättyy.

Vuorotyöläisen harrastepassi

Jos olet vuorotyössä ja haluat osallistua ryhmiimme esim. joka toinen viikko, sinun kannattaa lunastaa vuorotyöläisen harrastepassi. Passin hinta on puolet ryhmäsi normaalista kurssimaksusta ja voit osallistua sillä puoleen ryhmän kokoontumiskerroista. Pyydä työnantajaltasi todistus vuorotyöstä. Harrastepassin voit noutaa kansalaisopiston toimistosta. Voit ostaa harrastepassin myös useammalle kurssille.