Etusivu >> Sisalto >> Ohjeita Opiskelijalle
Ohjeita opiskelijalle

Ilmoittautuminen kursseille

Kaikille kursseille tulee ilmoittautua ennakkoon: netissä www.opistopalvelut.fi/saarijarvi, soittamalla tai paikan päällä opiston toimistoissa. Kursseilla ei ole ns. tutustumiskertoja. Kurssimaksut laskutetaan ilmoittautumisten perusteella. Maksua ei palauteta, jos opiskelu keskeytyy opistosta riippumattomista syistä. Mikäli joudut perumaan osallistumisesi ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, sinulta laskutetaan puolet kurssimaksusta, kurssin alettua veloitamme koko kurssimaksun. Tulematta jättäminen ei ole peruminen – peru osallistumisesi soittamalla opiston toimistoon. Samalla huomioit muut opiskelijat - suosituimmille kursseille on usein jonoa.

Kurssimaksut ja materiaalit

Kurssimaksu määräytyy pääsääntöisesti kurssin opetustuntimäärän perusteella. Opintomateriaalit (kirjat, kädentaitoryhmien tarvikkeet jne.) jokainen kustantaa itse, esimerkiksi A4-kopioista veloitamme 0,25 €/sivu. Tällöin opettaja kerää materiaalimaksut opiskelijoilta kurssin aikana. Joillakin kursseilla materiaali sisältyy hintaan, tästä mainitaan erikseen.

Laskutukseen tarvittavat tiedot

Laskutusta varten tarvitaan aina opiskelijan henkilötunnus sekä alaikäisen osalta myös huoltajan henkilötunnus ja yhteystiedot. Jos työnantaja tai jokin muu organisaatio maksaa opiskelijan kurssimaksun, opiskelija täyttää maksun maksajaa koskevan kohdan ilmoittautuessaan. Kurssimaksun maksavasta yrityksestä / organisaatiosta tulee ilmoittaa virallinen nimi, osoite ja Y-tunnus. Mikäli maksuun käytetään virike-, opinto- tms. seteleitä, ne tulee toimittaa opettajalle heti kurssin alkaessa, jotta ne voidaan huomioida laskutuksessa. Laskutuksen jälkeen palautettuja seteleitä emme voi ottaa huomioon.

Vakuutukset

Ryhmämme ovat avoimia kaikille asuinpaikkakunnasta riippumatta. Saarijärven kaupungilla ja Kannonkosken kunnalla on vapaaehtoinen tapaturmavakuutus, joka on voimassa kaikissa kansalaisopiston kurssiohjelman mukaisissa opetusryhmissä. Opiskelijoiden omaisuus (vaatteet, silmälasit jne.) ei ole vakuutettu. Opiskelijalla tulee olla kotipaikkakunta Suomessa. Vahingon sattuessa ole heti yhteydessä kansalaisopiston henkilökuntaan!

Opetustilojen ja varastojen käyttö

Opisto ei vastaa opiston tiloissa säilytettävistä opiskelijoiden keskeneräisistä tai valmiista töistä eikä mahdollisista työvälineistä. Merkitse omat materiaalit ja tarvikkeet näkyvästi, jos säilytät niitä opetustilan varastoissa. Säilytä tiloissa vain ne tavarat ja tarvikkeet, joita tarvitset viikoittain (tai jokaisella kokoontumiskerralla). Vie työkauden päätteeksi tavarasi pois, jotta tiloissa voidaan tehdä vuosisiivoukset ym. huoltotoimenpiteet. Säilytystilamme ovat rajalliset. Noudata ryhmäsi kokoontumisaikoja, älä pyri opetustilaan ennen aloitusaikaa ja poistu kun ryhmäsi päättyy.

Vuorotyöläisen harrastepassi

Jos olet vuorotyössä ja haluat osallistua ryhmiimme esim. joka toinen viikko, sinun kannattaa lunastaa vuorotyöläisen harrastepassi. Passin hinta on puolet ryhmäsi normaalista kurssimaksusta ja voit osallistua sillä puoleen ryhmän kokoontumiskerroista, (max. 12 kertaa). Pyydä työnantajaltasi todistus vuorotyöstä. Harrastepassin voit noutaa kansalaisopiston toimistosta. Voit ostaa harrastepassin myös useammalle kurssille.