Etusivu >> Sisalto >> Pyrkiminen
Oppilasvalinnat

OPPILASHAKU 2018

Oppilashaku musiikkiopistoon on alkanut. Haku nettilomakkeella (linkki sivun alaosassa). Paperilomakkeita saa myös opiston toimistosta. Täytä lomake huolellisesti ja lähetä 27.4.2018 mennessä.

Viitasalo-opiston oppilasvalintamenettely: Uudet oppilaat valitaan hakemusten perusteella. Oppilasvalinnat tehdään sen mukaan, kuinka paljon oppilaspaikkoja on vapautunut eri kunnissa ja minkä soittimien opetukseen oppilaspaikkoja on vapaana. Vapaiden oppilaspaikkojen tilanne voi kunnittain ja soittimittain vaihdella eri vuosina. Kaikkien soittimien opetusta ei välttämättä pystytä järjestämään kaikissa toimintakunnissa, tällöin opetus pyritään järjestämään lähimmässä mahdollisessa opetuspisteessä.

Kouluikäiset hakijat sijoitetaan perusopintoihin oppilaiksi vapautuville oppilaspaikoille, uuden perusopintojen oppilaan soittotunnin kesto on aluksi 30 minuuttia viikossa, 2-3 opintovuoden jälkeen oppilaan soittotunnin kesto on 45 minuuttia viikossa.

Alle kouluikäiset hakijat otetaan soitinvalmennusoppilaiksi, soitinvalmennusoppilaan soittotunnin kesto on pääsääntöisesti 20 minuuttia viikossa. Kouluikään tultaessa soitinvalmennusoppilas siirtyy pääaineiseksi oppilaaksi perusopintoihin.

Uudet, valmisteilla olevat opetussuunnitelmat voivat tuoda muutoksia perusopintojen ja soitinvalmennuksen oppilasvalintamenettelyyn ja opiskelutapoihinkin, muutoksista tiedotetaan erikseen näillä sivuilla ja oppilaiksi valituille henkilökohtaisesti.

Täytä tämän sivun alalaidasta löytyvästä linkistä avautuva hakulomake huolellisesti. Esitä kolme toivomusta pääaineeksi suosituimmuusjärjestyksessä, voit toivoa vain yhtäkin pääainetta mikäli haluat hakea vain juuri tämän aineen opiskeluun, mutta esittämällä useamman toiveen parannat mahdollisuuksiasi oppilaspaikan saamiseen. Perustele valintasi lomakkeen tekstikenttään. Vastaa myös muihin kysymyksiin.

Pääaineet

Viitasalo-opistossa voit opiskella pääaineisesti seuraavien soitinten soittamista:

piano, viulu, sello, kitara (klassinen), sähkökitara, bassokitara, kantele, harmonikka, huilu, klarinetti, saksofoni, lyömäsoittimet (rummut), laulu (yli 15 vuotiaat).

Tanssin perusopetukseen oppilaat otetaan myös ilmoittautumisten perusteella. Opetusta järjestetään Saarijärvellä ja Karstulassa. Ilmoittautumiset puhelimitse 044 4598256 toimisto tai 044 4598427 rehtori.

Musiikkileikkikouluryhmät muodostetaan syyslukukauden 2018 alkaessa, musiikkileikkikouluun ilmoittautumisesta tiedotetaan elokuun alkupuolella. Muskariryhmät Saarijärvellä, Karstulassa ja Kyyjärvellä, jos ilmoittautuneita on riittävästi.

Lisätietoja puh. 044 4598256, toimisto tai 044 4598427 rehtori.

Hakulomakkeita saa myös opiston toimistosta Saarijärven kaupungintalolta, 044 4598256.

Tästä hakulomakkeeseen