Etusivu >> Sisalto >> Pyrkiminen
Oppilasvalinnat

Oppilashaku musiikkiopistoon on huhtikuussa. Haku nettilomakkeella (linkki sivun alaosassa). Paperilomakkeita saa myös opiston toimistosta.

Viitasalo-opiston oppilasvalintamenettely: Uudet oppilaat valitaan hakemusten perusteella. Oppilasvalinnat tehdään sen mukaan, kuinka paljon oppilaspaikkoja on vapautunut eri kunnissa ja minkä soittimien opetukseen oppilaspaikkoja on vapaana. Vapaiden oppilaspaikkojen tilanne voi kunnittain ja soittimittain vaihdella eri vuosina. Kaikkien soittimien opetusta ei välttämättä pystytä järjestämään kaikissa toimintakunnissa, tällöin opetus pyritään järjestämään lähimmässä mahdollisessa opetuspisteessä.

Kouluikäiset hakijat sijoitetaan perustason oppilaiksi vapautuville oppilaspaikoille, ensimmäinen opintovuosi on koevuosi, jonka päätteeksi oppilas suorittaa soittonäytteen, minkä perusteella oppilaspaikka varmistetaan. Uuden perustason oppilaan soittotunnin kesto on aluksi 30 minuuttia viikossa, perustason 1 tasosuorituksen jälkeen oppilaan soittotunnin kesto on 45 minuuttia viikossa.

Alle kouluikäiset hakijat otetaan soitinvalmennusoppilaiksi, soitinvalmennusoppilaan soittotunnin kesto on pääsääntöisesti 20 minuuttia viikossa. Kouluikään tultaessa soitinvalmennusoppilas voi siirtyä pääaineiseksi oppilaaksi perustasolle koevuoden soittonäytteen kautta tai suoritettuaan perustason 1 tasosuorituksen.

Hakuaika on hutikuussa. Täytä tämän sivun alalaidasta löytyvästä linkistä avautuva hakulomake huolellisesti. Esitä kolme toivomusta pääaineeksi suosituimmuusjärjestyksessä, voit toivoa vain yhtäkin pääainetta mikäli haluat hakea vain juuri tämän aineen opiskeluun, mutta esittämällä useamman toiveen parannat mahdollisuuksiasi oppilaspaikan saamiseen. Perustele valintasi lomakkeen tekstikenttään. Vastaa myös muihin kysymyksiin.

Pääaineet

Viitasalo-opistossa voit opiskella pääaineisesti seuraavien soitinten soittamista:

piano, viulu, sello, kitara (klassinen), sähkökitara, bassokitara, kantele, harmonikka, huilu, klarinetti, saksofoni, lyömäsoittimet (rummut), laulu (yli 15 vuotiaat).

Tanssin perusopetukseen oppilaat otetaan myös ilmoittautumisten perusteella. Opetusta järjestetään Saarijärvellä ja Karstulassa. Ilmoittautumiset puhelimitse 044 4598256 toimisto tai 044 4598427 rehtori.

Musiikkileikkikouluryhmät muodostetaan syyslukukauden 2017 alkaessa, musiikkileikkikouluun ilmoittautumisesta tiedotetaan elokuun alkupuolella. Muskariryhmät Saarijärvellä ja Karstulassa.

Lisätietoja puh. 044 4598256, toimisto tai 044 4598427 rehtori.

Hakulomakkeita saa myös opiston toimistosta Saarijärven kaupungintalolta, 044 4598256.

Tästä hakulomakkeeseen