Etusivu >> Tapahtumat >> Maija Kauhanen - yhden naisen folkorkesteri to 7.3. klo 19 Saarijärvi-salissa

Maija Kauhanen - yhden naisen folkorkesteri to 7.3. klo 19 Saarijärvi-salissa

Ei ikärajaa

Maija Kauhanen on perinteisen Saarijärven kanteleen taitaja ja tämä erikoistumisalue on erittäin harvinainen. Vahva laulu, sydäntä riipaisevat tarinat, rouhea kantele ja groovaavat lyömäsoittimet - polyrytmien sekä vahvan beatin kutoma syke yhdistettynä hypnoottisiin melodioihin luovat ainutlaatuisen soundimaailman vain yhden muusikon voimin.

Maija Kauhanen konsertoi ahkerasti ympäri Suomea ja eri puolilla maailmaa. Etelä-Korean kiertue toi takataskuun paikallisen levytyssopimuksen ja vuonna 2018 Maijaa vietiin muun muassa Japaniin, Saksaan, Unkariin, Tsekkiin, Portugaliin ja Espanjaan. Vuonna 2019 Maija Kauhanen esiintyy muun muassa Kanadassa, Iso-Britanniassa, Venäjällä, Slovakiassa, Sveitsissä, Espanjassa ja eri puolilla Skandinaviaa.

Maijan ensimmäinen sooloalbumi Raivopyörä julkaistiin keväällä 2017 Suomessa, Keski-Euroopassa sekä Iso-Britanniassa saksalaisella Nordic Notes -levymerkillä. Maija ja Raivopyörä ovat saaneet ylistäviä arvioita ja voittaneet monia tavoiteltuja palkintoja, kuten Suomen Arvostelijain liiton myöntämän Kritiikin kannukset -maininnan vuoden parhaasta taiteellisesta läpimurrosta, Etnogaalan Vuoden tulokas -palkinnon sekä uusimpana saavutuksena Emman vuoden parhaasta etnoalbumista.

 Maijan erikoistumisalue on harvinainen Saarijärven kantele ja sen monet, osin jo häviämässä olevat soittotyylit. Hän kehittää jatkuvasti uusia soittotekniikoita sekä täysin uusia soittimia. Maijan musiikissa liikutaan vahvoissa tunnelmissa ja useassa kappaleessa teemana ovat eri-ikäisten naisten kohtalot. Tekstit kertovat ihmissuhteiden haasteista, kotiväkivallasta ja peloista, mutta mukaan mahtuu myös paljon iloa, lohtua ja toivoa.

Sooloesiintymisen lisäksi Maijan tärkeimmät kokoonpanot ovat Okra Playground, palkitun virolaisen kansanlaulajan Mari Kalkunin yhtye Runorun sekä rempseä kamarifolkyhtye Rönsy.

Kohderyhmät: 

Tapahtuman ajankohta

Ajankohta: 
Torstai, maaliskuu 7, 2019 - 19:00