Etusivu >> Koe kaupunki >> Punavalkoisia lauluja –konsertti ke 21.11. klo 19 Saarijärvi-salissa

Punavalkoisia lauluja –konsertti ke 21.11. klo 19 Saarijärvi-salissa

Liput 10€/7€.

Ei ikärajaa

Konsertti sisällissodasta. Konsertin laulut pohjautuvat arkistoista löydettyihin dokumentteihin, muistiinpanoihin ja merkintöihin. Konsertin kahvio aukeaa klo 18.

Punavalkoisia lauluja -konsertti käsittelee vuoden 1918 sisällissodan aikaa tarttumalla niin punaisten kuin valkoisten joukoissa laulettuihin lauluihin. Samat melodiat ovat kiertäneet puolelta toiselle ja toimineet sanoitusten kasvualustana esimerkiksi idealistiselle vapaudenkaipuulle, vankileirikokemuksille, kostonhimolle ja pilkalle. Yhdessä laulamisesta on saatu intoa, voimaa ja lohtua. Laulujen avulla on myös syvennetty vastakkainasettelua, välitetty propagandaa, perusteltu väkivaltaa ja yllytty hirmutekoihin.

​Aikalaismelodioiden rinnalla konsertissa kuullaan uusia sävellyksiä, joiden kautta sodan näkökulmien ja kohtaloiden moninaisuus piirtyy esiin mosaiikinomaisena kudelmana.

Kokonaisuus ensiesitettiin 1.2.2018 Helsingin Musiikkitalossa täydelle katsomolle, ja sitä tullaan esittämään vuoden 2018 aikana eri puolilla Suomea. Konsertin valmistumista ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Kansan Sivistysrahasto.

Helmi Camus: laulu, piano, lyömäsoittimet
Minna Koskenlahti: laulu, ukulele, lyömäsoittimet
Tero Pajunen: laulu, kitara, lyömäsoittimet
Iida Savolainen: laulu, kellopeli, lyömäsoittimet

www.punavalkoisialauluja.com

Kohderyhmät: 

Tapahtuman ajankohta

Ajankohta: 
Keskiviikko, marraskuu 21, 2018 - 19:00