Etusivu >> Työllisyyspalvelut >> Tyonantajalle
TYÖNANTAJALLE
Suunnitteletko työntekijän palkkaamista? Löytyykö työpaikaltasi tekemätöntä työtä? Mistä työntekijä? Saarijärven kaupungin työllisyyspalvelut on apunasi.

PALVELUNEUVONTAA

Tarjoamme neuvontaa ja opastusta työntekijän rekrytointiin ja työllistymisen tukitoimenpiteiden hyödyntämiseen. Palvelu on maksutonta.

Lisätietoja:

Anna-Marja Tamminen, työllisyyskoordinaattori, p. 044 4598 208, anna-marja.tamminen@saarijarvi.fi
Anu Vesisenaho, asiakasneuvoja, p. 044 4598 247, anu.vesisenaho@saarijarvi.fi

 

 

SAARIJÄRVI-LISÄ TYÖLLISTÄMISEEN

Saarijärven kaupunki voi myöntää työnantajalle harkinnanvaraista Saarijärvi-lisää työllistämisestä aiheutuvien kustannusten kattamiseen.  Saarijärvi-lisää voidaan myöntää nuoren tai pitkään työttömänä olleen työllistämiseen, oppisopimuskoulutukseen tai nuorten kesätyöllistämiseen.

Nuoret 

Yrityksen työllistäessä saarijärveläisen alle 30-vuotiaan nuoren, voidaan Saarijärvi-lisää myöntää 500 €/kk. Tukiaika voi olla 1 – 8 kuukautta. Työllistettävän tulee olla työttömänä työnhakijan TE-toimistossa.

Lisätietoja ja hakulomake:

Pitkään työttömänä olleet

Työnantajan (kaikki työnantajasektorit) työllistäessä saarijärveläisen vähintään 300 päivää työmarkkinatukea työttömyyden perusteella saaneen, voidaan Saarijärvi-lisää myöntää 500 euroa/kk. Tukiaika voi olla 1- 8 kuukautta. Työllistettävän tulee olla työttömänä työnhakijana TE-toimistossa.

Lisätietoja ja hakulomake:

Oppisopimustuki

Työnantajan työllistäessä ensisijaisesti alle 25-vuotiaan saarijärveläisen oppisopimussuhteeseen, voidaan maksaa Saarijärvi-lisää maksaa 250 €/kk. Tukiaika voi olla 12 kuukautta, kuitenkin enintään puolet oppisopimusajasta.

Lisätietoja ja hakulomake:

Kesätyötuki

Yrityksille ja järjestöille voidaan myöntää Saarijärvi-lisää kesätyötukena saarijärveläisen 15-25 -vuotiaan kesätyöntekijän palkkaamiseen. Hakuaika päättyy 9.4.2018. Kesätyöntekijän on oltava saarijärveläinen 15-25 –vuotias koululainen tai opiskelija, jonka opiskelu jatkuu syksyllä. Vähintään 140 työtunnin kesätyöllistämisen tulee tapahtua 2.5.-30.9 välisenä aikana,  palkan on oltava alan työehtosopimuksen mukainen ja työantajan on hoidettava työntekijästä aiheutuneet työantajavelvoitteensa. Työnantaja ei saa saada kesätyöntekijän palkkaukseen muuta tukea kuten esim. TE-toimiston palkkatukea. Kesätyöntekijän voi palkata myös yrittäjän omasta perheestä yritykseen, kunhan muutkin ehdot täyttyvät.

Tuet myönnetään hakujärjestyksessä, tasapuolisuus huomioiden. Etusijalla ovat saarijärveläiset työnantajat. Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida. Tukipäätöksistä tehdään kirjallinen päätös, joka postitetaan työantajalle. Päätöksen yhteydessä on lomake, jolla kesätyötuki haetaan maksuun tarvittavien liitteiden kera työsuhteen päätyttyä. Työantajalle myönnettävä kesätyötuki on 250 €/kesätyöntekijä. Samaan nuoreen ei voi kohdistua kahta kesätyötukea saman kesän aikana.

Lisätietoja: Anu Vesisenaho p. 044 4598 247, anu.vesisenaho@saarijarvi

 

 HYÖDYLLISTÄ TIETOA TYÖNANTAJALLE:

TE-palvelut: www.te-palvelut.fi

Keski-Suomen TE-toimisto: http://toimistot.te-palvelut.fi/web/guest/keski-suomi

Tietoa palkkatuesta: http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonantajalle/loyda_tyontekija/tukea_rekrytointiin/palkkatuki/index.htmlLinkki

Yleissitovat työehtosopimukset: https://www.finlex.fi/fi/viranomaiset/tyoehto/

 

 

rahanluonti.jpg

 

Sivu päivitetty 9.4.2018