Etusivu >> Tyonantajalle
Työnantajalle

Pohditko työntekijän palkkaamista? Löytyykö työpaikaltasi tekemätöntä työtä? Saarijärven kaupungin työllisyyspalvelut on apunasi.

Tarjoamme neuvontaa ja ohjausta työntekijän rekrytointiin ja työllistymisen tukitoimenpiteiden hyödyntämiseen. Neuvontapalvelu on maksutonta.

Lisätietoja: anna-marja.tamminen@saarijarvi.fi p. 044 4598 209 ja anu.vesisenaho@saarijarvi.fi p. 044 4598 247.

 

Työllistämisen kuntalisä

Saarijärven kaupunki voi myöntää yrityksille työllistämisen kuntalisää pitkään työttömänä olleen tai alle 30-vuotiaan työttömän nuoren työllistämisestä. Työllistämisen kuntalisä on 500 €/ kk ja se maksetaan jälkikäteen. Lisätietoja ja hakulomake:

 

Oppisopimustuki

Työnantajalle maksettava oppisopimustuki on tarkoitettu ensisijaisesti saarijärveläisen alle 25-vuotiaan oppisopimustyösuhteeseen. Oppisopimustukea maksetaan 170 €/ kk enintään 12 kuukauden ajan kerrallaan, kuitenkin enintään puolet oppisopimusajasta. Lisätietoja ja hakulomake:

Kesätyötuki

Yrityksille ja järjestöille voidaan myöntää kesätyötukea saarijärveläisen 15-25 -vuotiaan kesätyöntekijän palkkaamiseen. Hakuajasta ilmoitetaan alkutalvesta 2018.    

Kesätyöntekijän on oltava saarijärveläinen 15-25 –vuotias koululainen tai opiskelija, jonka opiskelu jatkuu syksyllä. Vähintään 140 työtunnin kesätyöllistämisen on tapahduttava ajalla 2.5.-30.9., palkan on oltava alan työehtosopimuksen mukainen ja työantajan on hoidettava työntekijästä aiheutuneet työantajavelvoitteensa. Työnantaja ei saa saada kesätyöntekijän palkkaukseen muuta tukea kuten esim. TE-toimiston palkkatukea. Kesätyöntekijän voi palkata myös yrittäjän omasta perheestä yritykseen, kunhan muutkin ehdot täyttyvät.

Tuet haetaan Saarijärven kaupungin työllisyysyksiköstä kesätyötukilomakkeella. Tuet myönnetään hakujärjestyksessä, tasapuolisuus huomioiden. Etusijalla ovat saarijärveläiset työnantajat. Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida. Tukipäätöksistä tehdään kirjallinen päätös, joka postitetaan työantajalle. Päätöksen yhteydessä on lomake, jolla kesätyötuki haetaan maksuun tarvittavien liitteiden kera työsuhteen päätyttyä. Työantajalle myönnettävä kesätyötuki on 250 €/kesätyöntekijä. Samaan nuoreen ei voi kohdistua kahta kesätyötukea saman kesän aikana.

Lisätietoja: Anu Vesisenaho p. 044 4598 247, anu.vesisenaho@saarijarvi

Vuoden 2017 hakulomake esimerkkinä:

TE-toimiston palvelut

TE-toimisto tarjoaa työnantajille valtakunnalliset työvoima- ja yrityspalvelut. Työnantajana voit saada myös palkkatukea TE-toimistolta, kun palkkaat työttömän työnhakijan, jolla on vaikeuksia työllistyä. Työllistymistä voi vaikeuttaa mm. pitkä työttömyys, ammattitaidon puute, vamma tai sairaus. TE-toimisto arvioi, kuinka hyvin palkkatuettu työ parantaa työttömän ammatillista osaamista ja avoimille työmarkkinoille työllistymistä. Harkinnanvaraisen palkkatuen myöntämisestä päättää TE-toimisto. Lisätietoja: http://toimistot.te-palvelut.fi/keski-suomi/yhteystiedot.

Yrityksen kehittäminen

Yrittäjänä ehkä ajattelet, miten yritystoimintaasi voisi kehittää tai yritys saataisiin kasvamaan. Tai mietitkö, mistä uusia asiakkaita? SSYP Kehitys Oy on silloin oikea osoite. Yritysneuvojat auttavat sinua yritystoimintaan liittyvissä kysymyksissä ja esim. sopivan rahoituksen löytämisessä. Kehitysyhtiön Saarijärven seudun yritysverkostotuntemus on myös sinun yrityksesi käytössä.

rahanluonti.jpg