Home >> Ajankohtaista >> Eettinen eläin -taidenäyttely Saarijärven museossa 24.10.2021 saakka
06/09/2021 - 14:51
Eettinen eläin -taidenäyttely Saarijärven museossa 24.10.2021 saakka
eettinen_elain_taidenayttely.jpg
Näyttelyssä kerrotaan tietotekstein ja videolla, miten eläinten hyvinvointi ja siten myös eettisyys on esillä mm. agrologien koulutuksessa

Eettinen eläin -taidenäyttely Saarijärven museossa ke–su 19.5.–24.10.2021

Tuomo Blomqvistin, Aino Kajaniemen, Virpi Lehdon, Kristiina Lempiäinen-Trzaskan, Päivi Meriläisen, Johanna Mäkitalon, Merja Nykäsen, Laura Pohjosen, Kirsi Tapperin, Ulla Virran ja Seppo Uuranmäen taidetta. 
Myös JAMK Biotalousinstituutti on  mukana Saarijärven museon Eettinen eläin -näyttelyssä.

 

Vuodesta 2011 maa- ja metsätalousministeri on valmistellut uutta eläinsuojelulakia, jonka lähtökohtana olisi, että eläin on tunteva ja kunnioitettava olento. Tästä on jo pientä esimakua: on tunnustettu että kalat kokevat kipua ja Suomen eläinsuojelulakiin on tullut määräys, että saaliskalat on lopetettava pyydystyksen jälkeen välittömästi turhaa kipua aiheuttamatta.Aikojen alussa oli maapallolla eläinlajien rikkaus. Yksi eläimistä kehitti taidon käyttää peukaloa ja aivot kasvoivat peukalon käyttöä tukeviksi. Nyt ihminen on vallannut koko maapallon ja käyttää omaksi hyödykseen toisia eläinlajeja ja maapalloa. Tämä on koitumassa maapallon tuhoksi, myös eläinlajeja kuolee sukupuuttoon ihmisen toimesta. Ihminen pystyy isoilla aivoillaan pohtimaan hyödyntavoittelun lisäksi eettisiä arvoja. Olisikin korkea aika kysyä, mikä on eettisesti oikein ihmisen suhteessa eläimeen. Kutsuin kymmenen taiteilijaa pohtimaan suhdettaan eläimeen, eettistä eläintä.

- Päivi Meriläinen, näyttelyn koollekutsuja

Näyttelyn taiteilijat ovat Tuomo Blomqvist, Aino Kajaniemi, Virpi Lehto, Kristiina Lempiäinen-Trzaska, Päivi Meriläinen, Johanna Mäkitalo, Merja Nykänen, Laura Pohjonen, Kirsi Tapper, Ulla Virta ja Seppo Uuranmäki.

Saarijärven museon ystävät ry on tukenut museon näyttelyitä ja tapahtumia.

 

Aikuiset 8,00 €
Lapset (4–12-v.) 4,00 €

Saarijärven museossa käy myös Museokortti.
Kaikki pääsymaksut löydät museon sivuilta.

Näyttely avoinna ajalla 1.9.–24.10.2021 ke–su klo 12–17

Saarijärven museo
Herajärventie 2
43100 Saarijärvi

Suosittele