Home >> Ajankohtaista >> Jätehuoltoviranomainen tekee kompostitarkastuksia
20/05/2021 - 15:17
Jätehuoltoviranomainen tekee kompostitarkastuksia
Alueelle tehdään kompostitarkastuksia vko 21 Pylkönmäellä ja vko 22 Saarijärvellä.

Asiakkaalle ei ilmoiteta enää erikseen tehtävästä tarkastuksesta etukäteen, vaan hänen katsotaan saaneen tiedon tarkastuksesta lehti-ilmoituksen tai kunnan verkkosivujen tiedotteen kautta.

Tarkastuskohteet on valittu sattumanvaraisesti. Tarkastuksella katsotaan kompostin sijainti, tyyppi ja onko kompostointi asianmukaista. Mikäli asiakas ei ole paikalla, jätetään kiinteistölle ilmoitus tehdystä tarkastuksesta. Asiakkaalle toimitetaan tarkastuksesta postitse tarkastuspöytäkirja ja mikäli kompostoinnissa on puutteita, annetaan samalla toimintaohjeet tilanteen korjaamiseksi. Tarvittaessa kompostori tullaan tarkastamaan syksyllä uudelleen.

Kompostitarkastusten taustalla on tuoda asikkaiden tietoisuuteen biojätteen erilliskeräyksen merkitys. Biojäte tulee lajitella, eikä sitä saa laittaa sekajätteeseen. Se joko kerätään erilleen tai kompostoidaan kiinteistöllä. Biojäte aiheuttaa jätteenpolttolaitoksella happamana aineena laitteiston korroosiota sekä vähentää poltossa tuotettavan sähkön ja lämmön määrää. Biojätteen kuljettaminen polttolaitokseen myös lisää kuljetuskustannuksia. Erilleen kerättävästä biojätteestä saadaan biokaasua tai kompostoitaessa ravinteikasta multaa. 

Suosittele