Home >> Ajankohtaista >> Kalmarin valokuituhanke etenee!
08/09/2021 - 15:29
Kalmarin valokuituhanke etenee!
nettikuva.jpg
Kalmarin kylän valokuituhanke on jälleen käynnissä ja kaikkien kiinnostuneiden kannattaa liittyä nyt, jotta koko kylä pääsee nauttimaan nopeasta nettiyhteydestä.

”Valokuitu on nykyaikaa ja sen nopeus ja yhteyden laatu ovat huippuluokkaa. Kalmarin valokuituhanke tarvitsee toteutuakseen enää alle kymmenen liittyjää. Joukkovoimalle on nyt siis tarvetta. Tämän jälkeen pääsemme viemään hanketta eteenpäin”, sanoo hankkeen puuhamies Toni Haapakoski.

Valokuitu on tämän päivän teknologioista nopein ja toimintavarmin laajakaistayhteys, joka päihittää tiedonsiirtokyvyssään ylivoimaisesti langattomat 4G– ja 5G-yhteydet. Valokuituyhteyden avulla jokainen perheenjäsen voi rauhassa katsoa TV:tä, surffailla netissä, tehdä työtä, pelata, striimata tai puhua videopuheluita samanaikaisesti ilman yhteyden hidastumista tai pätkimistä.

Kuitu tuodaan omaan kotiin, joten etäisyys mobiiliverkon tukiasemaan tai kodin rakenteet eivät vaikuta oman yhteyden laatuun tai nopeuteen. Koska kuitu kulkee maan alla eikä kuidussa liiku sähköä, siihen eivät myöskään vaikuta vaihtuvat sääolosuhteet.

Kalmarin kyläverkkohankkeen liittymämaksu on 1950 €. Liittymä toimitetaan käyttövalmiiksi asennettuna ja laskutetaan vasta rakentamisen jälkeen. Liittymän voit maksaa myös kuudessa korottomassa erässä. Hankkeen toteutuminen edellyttää ELY-keskuksen myöntämää kyläverkkotukea, jonka jälkeen Kalmarin valokuituverkko päästään rakentamaan vuosien 2022 ja 2023 aikana.

Lataa esite tästä.
 

Suosittele