Home >> Ajankohtaista >> Keski-Suomen kulttuurirahaston hakuaika käynnistyy 10.1.2020
08/01/2020 - 09:11
Keski-Suomen kulttuurirahaston hakuaika käynnistyy 10.1.2020
logokulttuurirahasto.png
Rahasto järjestää apurahainfotilaisuuden torstaina 9.1. klo 17-19 Saarijärven kaupungintalon Rahkola-salissa. Tule kuulemaan lisää!

Suomen Kulttuurirahaston kaikkien maakuntarahastojen hakuaika, ns. tammikuun haku, on käynnissä 10.1.-10.2. välisen ajan. Hakemusten tulee olla lähetettynä sähköisen järjestelmän kautta haun päättymispäivänä klo 16 mennessä. Keski-Suomen kulttuurirahasto jakaa työskentely- ja kuluapurahoja tieteen ja taiteen harjoittamiseen, lasten ja nuorten kulttuuriin sekä kulttuuriperintöön ja kotiseututyöhön liittyvään työskentelyyn ja hankkeisiin. Apurahat jaetaan maakunnassa asuville tai täältä kotoisin oleville hakijoille tai maakunnassa tapahtuvaan tai siihen kohdistuvaan toimintaan.   

Keski-Suomen rahasto jakaa tulevana keväänä apurahoina, palkintona ja stipendeinä yhteensä 630 000 euroa. – Mikäli innostus hakea apurahoja on edellisten vuosien kaltainen, hakemuksia saapunee viitisensataa kappaletta. Tammikuun haussa voi hakea apurahoja myös kotiseututyöhön sekä suurempaa rahoitusta tarvitseviin Kärkihankkeisiin, asiamies Antti Niskanen kertoo. Hakukierrokselle on tehty myös merkittäviä uudistuksia: osa-aikaisessa ansiotyössä olevalle voidaan myöntää osa-aikainen työskentelyapuraha korkeintaan vuodeksi, ja kokoaikaisessa palkkatyössä olevalle henkilölle voidaan nyt myöntää työskentelyapurahaa (ns. puhdeapurahaa) sellaisen tieteellisen tai taiteellisen hankkeen toteuttamiseen, joka ei liity varsinaiseen palkkatyöhön. Lisäksi myös maakuntarahastot voivat myöntää useampivuotisia apurahoja.
 

Taidetta hoitolaitoksiin -apurahoista viime vuodelta hyviä kokemuksia

Viime hakukierroksella ensimmäistä kertaa maakuntarahastojen apurahapaletissa olleesta Taidetta hoitolaitoksiin -apurahamuodosta saatiin hyvä kokemuksia ja siksi sitä päätettiin jatkaa. Taiteilijat, työryhmät ja yhteisöt voivat hakea apurahaa työskentelyyn tai hankkeisiin, joiden tavoitteena on edistää kulttuurista yhdenvertaisuutta ja lisätä erityistä tukea tai hoitoa tarvitsevien ihmisten elämänlaatua taiteen keinoin eri ympäristöissä.

Edelleen myös säännöllistä valtion rahoitusta nauttivat organisaatiot voivat hakea apurahaa lyhytkestoisiin erillishankkeisiin. – Tämä avaa esimerkiksi kulttuurilaitoksille mahdollisuuden hakea apurahaa, kunhan muistetaan, että apurahaa ei myönnetä organisaatioiden perustoimintaan, vaan ainoastaan erillishankkeisiin, Niskanen muistuttaa.

Viikolla 3 hakijoille järjestetään Jyväskylässä henkilökohtaisia apurahaklinikoita, joiden ajanvarausohjeet löytyvät verkkosivuilta.

Suosittele