Home >> Ajankohtaista >> Kivikauden kylässä on riittänyt toimintaa koko kesän ajan
29/08/2019 - 10:22
Kivikauden kylässä on riittänyt toimintaa koko kesän ajan
003_kivikauden_kyla.jpg
Kivikauden kylä on yleisölle avoinna elokuun loppuun.

- Meillä on riittänyt kävijöitä kesän jokaisena päivänä, sanoo kioskivastaava Tarja Merruntaus-Peltola. Kävijöille on järjestetty heinäkuussa kolmena päivänä viikossa toimintatuokioita kaksi tuokiota päivässä ja yksi työnäytös vaihtuvin teemoin. Toimintatuokiot ovat olleet suosittuja, sillä joka päivä tuokioihin on osallistunut innokkaita kävijöitä ja niistä on saatu hyvää palautetta.

Kävijöitä on kesänmittaan riittänyt tasaiseen tahtiin ja viimevuoden kävijämäärä tullaan rikkomaan tämän vuoden aikana. Kävijöitä on tullut koko Suomen lisäksi Saksasta, Italiasta ja Ranskasta. Lisää kävijöitä saadaan syksyn aikana, kun Kivikauden kylä täyttyy oppilasryhmistä.

- Toiminnalliset rastituokiot ovat tällä hetkellä suosittuja koulujen keskuudessa. Mukavien tehtävärastien avulla oppilaat oppivat oikeata historiaa, kertoo Marlene Lindeman.

- Ja päivän aikana oppilaat eivät edes muista käyttää puhelinta, lisää Anna-Mari Henttinen.

Oppilaille järjestetään toiminnallisia rasteja kuten tunnistustehtäviä.

Oppilasryhmävarauksia on tehty yli kahdellekymmenelle päivälle ja suurin ryhmävaraus on tehty yli sadalle henkilölle.

Toimintatuokioiden ja työnäytösten lisäksi kesällä on ehditty tehdä myös pieni remontti. Kivikauden kylän kahvio sai kesällä uuden ilmeen Merruntaus-Peltolan ja kesätyöntekijöiden toimesta. Kalusteet saatiin remontoitavasta museosta vain maalaustarvikkeet ostettiin kaupasta.

Odotettu ja kyselty Tulet! tapahtuma järjestetään myös tänä vuonna 21.9. jolloin kylään on kaikille vapaa pääsy. Tapahtumassa on luvassa ohjelmaa tuliteemalla ja yöpyminen kylässä, aamulla tarjolla on puuroa ja hilloa talon tarjoamana.

Kahvio sai uuden ilmeen kesällä.

Suosittele

Aiheeseen liittyvää