Home >> Ajankohtaista >> Kompostitarkastuksia toimialueella
26/04/2021 - 11:36
Kompostitarkastuksia toimialueella
Jätehuoltoviranomainen tekee kompostointitarkastuksia toimialueen kunnissa.

Alueelle tehdään kompostitarkastuksia seuraavan aikataulun mukaisesti:

Vko 17 Kannonkoski

vko 18 Karstula

vko 19 Kinnula

vko 20 Kivijärvi

vko 21 Pylkönmäki

vko 22 Saarijärvi

vko 23 Uurainen

vko 24 Äänekoski

Tarkastuksista ilmoitetaan paikallislehdessä sekä kunnan verkkosivuilla. Asiakkaalle ei ilmoiteta enää erikseen tehtävästä tarkastuksesta, vaan hänen katsotaan saaneen tiedon tarkastuksesta lehti-ilmoituksen tai kunnan verkkosivujen tiedotteen kautta.

Tarkastuskohteet on valittu sattumanvaraisesti. Tarkastuksella katsotaan kompostin sijainti, tyyppi ja onko kompostointi asianmukaista. Mikäli asiakas ei ole paikalla, jätetään kiinteistölle ilmoitus tehdystä tarkastuksesta. Asiakkaalle toimitetaan tarkastuksesta postitse tarkastuspöytäkirja ja mikäli kompostoinnissa on puutteita, annetaan samalla toimintaohjeet tilanteen korjaamiseksi. Tarvittaessa kompostori tullaan tarkastamaan syksyllä uudelleen.

Kompostitarkastusten taustalla on tuoda asikkaiden tietoisuuteen biojätteen erilliskeräyksen merkitys. Biojäte tulee lajitella, eikä sitä saa laittaa sekajätteeseen. Se joko kerätään erilleen tai kompostoidaan kiinteistöllä. Biojäte aiheuttaa jätteenpolttolaitoksella happamana aineena laitteiston korroosiota sekä vähentää poltossa tuotettavan sähkön ja lämmön määrää. Biojätteen kuljettaminen polttolaitokseen myös lisää kuljetuskustannuksia. Erilleen kerättävästä biojätteestä saadaan biokaasua tai kompostoitaessa ravinteikasta multaa. 

Suosittele