Home >> Ajankohtaista >> Saarijärven kaupungintalo ja asiointipiste avataan 1.6.2020
15/05/2020 - 12:42
Saarijärven kaupungintalo ja asiointipiste avataan 1.6.2020
6048457-00261117-saarijarvi.png
1.6. alkaen: Saarijärven kirjaston tilat ja kirjastoauto avautuvat asiakkaille asteittain sekä Aarresaaren kuntosali ja monitoimihallin puoli avautuvat.

Saarijärven kaupunki jatkaa koronatilanteesta johtuneiden rajoitusten asteittaisen purkamista Valtioneuvoston tekemien päätösten mukaisesti.

Torstaina 14.5. koulut ja varhaiskasvatus palautuivat lähelle normaalia toimintaa. Käytössä on kuitenkin erityisjärjestelyjä, joissa on otettu huomioon Valtioneuvoston suositukset. Riskiryhmään kuuluvien oppilaiden loma-anomukset myönnetään, jos ja kun niitä haetaan. Opiskelu ja tehtävät tehdään kotona. Valtioneuvoston suositusten mukaan myös Saarijärven lukio pysyy edelleen etäopetuksessa.

Saarijärven kirjaston tilat ja kirjastoauto avautuvat asiakkaille asteittain 1.6.2020 alkaen.
Tätä ennen toukokuun ajan kirjasto järjestää asiakkailleen varatun aineiston noutopalvelua, joka on avoinna ma, ke ja pe klo 11-15 sekä ti ja to klo 14-18. Aineistoa voi varata etukäteen puhelimella, verkkokirjastossa tai sähköpostilla.
Aineiston voi noutaa, kun siitä on saanut noutoilmoituksen. Lainoja voi palauttaa palautusluukkuun tai kärryyn lainaustiskin vieressä. Muut kirjastopalvelut eivät ole käytössä. Kirjasto pyytää asiakkaitaan huolehtimaan hygieniasta ja turvaväleistä.

Saarijärven kierrätyskeskus on avattu torstaina 14. toukokuuta. Kierrätyskeskus on avoinna ma-ti klo 10–17, ke-pe klo 9–16 ja la klo 9–14.
Myös pyöräkorjaamo palvelee aukioloaikoina tavalliseen tapaan. Kierrätyskeskus kiinnittää erityistä huomiota hygieniaan myymälässään, ja puhdistaa pintoja säännöllisesti.
Myös asiakkaita neuvotaan huolehtimaan hygieniasta ja turvaväleistä sekä välttämään tavaroiden turhaa koskettelua.

Saarijärven kaupungintalo ja asiointipiste avataan 1.6.2020.

Asiointi viranhaltijan / työntekijän kanssa vain ajanvarauksella. Lisätietoja voit kysyä Asiointipisteestä 044 4598 228.

Uimahalli pysyy suljettuna edelleen, eikä sitä avata ennen kesätaukoa. 

Aarresaaren kuntosali ja monitoimihallin puoli avataan ma 1.6. Aarresaaren kuntosalille pääsee edelliskesien tapaan takaoven kautta saldokortilla.
Puhtaanapitotoimien varmistamiseksi kuntosali on avoinna ma–pe klo 9-23 välisenä aikana.
Saldoa on mahdollisuus ostaa kahvio Aarteesta ke 27.- pe 29.5. klo 11-18. Huomioithan, että tämän jälkeen seuraava latausmahdollisuus on vasta syksyllä.
Monitoimihallin kesävuorot tulee varata vapaa-aikapalveluista:
satu.mantynen@saarijarvi.fi /   puh:044 4598 298
janne.haapanen@saarijarvi.fi / puh:044 4598 296
 

Ulkoliikuntatilat avautuvat 14.5.2020 alkaen, joskin Valtionneuvoston ohjeiden mukaisesti kentillä on voimassa seuraavat säännöt:

  • Ulkokenttiä ei tule käyttää, jos henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai mikäli henkilö kuuluu COViD 19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään
  • Kentän henkilömäärä on rajattu 10 henkilöön. Ohjatussa tapahtumassa on maksimissaan 10 osallistujaa, joista vähintään yksi on valmentaja/ohjaaja
  • Kenttää käytettäessä tulee säilyttää kahden (2) metrin turvaväli
  • Kentillä ei käytetä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja
  • Kotona ennen kentälle lähtemistä suoritetaan tarvittavat hygieniatoimet. Kentälle suositellaan otettavan mukaan käsidesiä
  • Mikäli tarvitsee yskiä/aivastaa suoritetaan yskiminen/aivastaminen hihaan tai paidan sisään, kentällä ei tule sylkeä
  • Urheiluseurat noudattavat näiden sääntöjen lisäksi omien lajiliittojensa antamia ohjeita

 

Muutoin rajoituksia puretaan valtioneuvoston ohjeen mukaisesti.

 

Suosittele