Home >> Ajankohtaista >> Matkalla maan keskipisteeseen 2020 Saarijärven museossa 3.2.–25.4.2021
03/02/2021 - 06:52
Matkalla maan keskipisteeseen 2020 Saarijärven museossa 3.2.–25.4.2021
maan_keskipiste.jpg
Matkalla maan keskipisteeseen on joka viides vuosi järjestettävä keskisuomalaisen nykytaiteen katsaus. Tällä kertaa näyttely tutkii paikkaa – kuulumista ja ulkopuolisuutta. Näyttely on avoinna ke-su klo 12-17.

Näyttelyssä panostetaan alueellisten ja valtakunnallisten rajojen vaalimisen sijaan avoimuuteen, minkä vuoksi taiteilijahaku on ollut avoinna niin keskisuomalaisille, suomalaisille kuin ulkomaalaisillekin taiteilijoille. Saarijärvellä nähdään monipuolinen joukko taiteilijoita eri puolilta Suomea ja maailmaa, yhteisenä nimittäjänä joko yhteys Keski-Suomeen tai halu luoda yhteys maakuntaan.

Näyttelyssä nähdään installaatiota, videotaidetta, veistoksia, seinätekstiilejä, piirroksia ja maalauksia 14 taiteilijalta tai taiteilijaparilta. Mukana ovat Duncan Butt Juvonen, Laura Dahlberg, Taija Goldblatt, Hana Lee Erdman & Louise Dahl, Meri Hietala & Antti Ahonen, Pasi Eerik Karjula, Anne Lehtelä, Petra Lindholm, Maija Ojanen, Anna Ruth, Jukka Silokunnas, Anders Smebye & Vikram Uchida-Khanna, Toûa Toûa ja Ilkka Virtanen.

Näyttelyn on kuratoinut ruotsalais-suomalainen kuraattori Rickard Borgström. Näyttelyn tuottavat Jyväskylän taidemuseo, Keuruun museo, Saarijärven museo ja Jyväskylän Taiteilijaseura. Yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Jyväskylän yliopisto, Keski-Suomen tanssinkeskus, Valon kaupunki -tapahtuma.

Saarijärven museon ystävät on tukenut museon näyttelyitä ja tapahtumia.

Saarijärven museo
Herajärventie 2
43100 Saarijärvi

Avoinna 3.2.–25.4.2021 ke–su klo 12–17.

Pääsylippujen hinnat löydät tästä.
Lisätietoa näyttelystä museon näyttelyohjelmasta ja näyttelykokonaisuuden nettisivuilta.

 

Tervetuloa Saarijärven museoon!

Suosittele