Home >> Ajankohtaista >> Muutoksia varhaiskasvatuspalveluihin - päivitetty 8.4.2020
18/03/2020 - 14:19
Muutoksia varhaiskasvatuspalveluihin - päivitetty 8.4.2020
varhaiskasvatus.jpg
Varhaiskasvatuksen muutokset ajalle 23.3.-13.4.2020 ja 14.4. - 13.5.2020

Päivitetty 8.4.2020

Varhaiskasvatusta järjestetään ajalla 14.4. - 13.5.2020 Sivulan, Lanneveden ja Pikku-Mäntylän päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa osittain. Taaperon ja Muksulan ryhmäperhepäiväkodit ovat kyseisenä aikana kiinni.
Taaperon, Suojalinnan ja Tarvaalan  lapset ja henkilökunta siirtyvät Sivulan päiväkotiin RIEMULAN ryhmään (lila).
Muksulan ja Pylkönmäen lapset ja henkilökunta siirtyvät Sivulan päiväkotiin INTOLAN ryhmään (sininen).

Päivitetty 1.4.2020

Saarijärven kaupungissa tarjotaan varhaiskasvatuksen huoltajille mahdollisuus maksuttomaan jaksoon 14.4. - 13.5.2020. Maksuttomuus edellyttää, että lapsi ei osallistu lainkaan varhaiskasvatukseen kyseisenä aikana ja poissaolo ilmoitetaan viimeistään perjantaina 3.4.2020. Toukokuun asiakasmaksua ei tällöin peritä. Varhaiskasvatuksen ja esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuksen käyttämättä jättämisen voi ilmoittaa Daisy-järjestelmän kautta, kirjallisesti tai sähköpostilla päiväkodin johtajalle tai päivähoidon johtajalle.

Valtioneuvoston linjauksen mukaan varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti.

Valtioneuvosto linjaa, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin. Tämän hetkisen tiedon mukaan Saarijärvellä varhaiskasvatusta käyttävistä lapsista yli puolet on siirtynyt kotihoitoon. Vähentyneet tarpeen vuoksi yksiköitä tullaan yhdistämään maanantaista 23.3.2020 alkaen seuraavasti:

 • Lanneveden päiväkoti on avoinna ja sinne siirtyy Lanneveden alueen perhepäivähoitaja hoitolapsineen
 • Pikku-Mäntylän päiväkoti on avoinna
 • Pylkönmäen päiväkoti siirtyy Muksulan ryhmäperhepäiväkotiin (Myllymäentie 938 A). Myös Pylkönmäen päiväkodin esiopetus siirtyy Muksulaan.
 • Tarvaalan päiväkoti siirtyy Taaperon ryhmäperhepäiväkotiin (Majakoskentie 2 as. 5). Myös Tarvaalan päiväkodin esiopetus siirtyy Taaperoon.
 • Sivulan päiväkoti on avoinna ja sinne siirtyy joitakin perhepäivähoitajia hoitolapsineen
 • Muksulan ryhmäperhepäiväkoti on avoinna ja sinne siirtyy Pylkönmäen päiväkoti (ml. esiopetus).
 • Suojalinnan ryhmäperhepäiväkoti siirtyy Taaperon ryhmäperhepäiväkotiin (Majakoskentie 2 as. 5).
 • Taaperon ryhmäperhepäiväkoti on avoinna ja sinne siirtyvät Tarvaalan päiväkoti (ml. esiopetus), Suojalinnan ryhmis ja Tarvaalan alueen perhepäivähoitaja hoitolapsineen
 • Kotona toimivien perhepäivähoitajien osalta tilanne vaihtelee sen mukaan, kuinka monta lasta hoitajan lapsiryhmästä on läsnä. Osa perhepäivähoitajista työskentelee normaalisti omassa kodissaan, osa siirtyy hoitolapsineen läheiseen päiväkotiin tai ryhmikseen ja osa siirtyy ilman hoitolapsia Sivulan päiväkotiin.
   

Saarijärven kaupungissa tarjotaan varhaiskasvatuksen huoltajille mahdollisuus maksuttomaan jaksoon 23.3. - 13.4.2020. Maksuttomuus edellyttää, että lapsi ei osallistu lainkaan varhaiskasvatukseen kyseisenä aikana ja poissaolo ilmoitetaan viimeistään torstaina 19.3.2020. Huhtikuun asiakasmaksua ei tällöin peritä. Varhaiskasvatuksen ja esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuksen käyttämättä jättämisen voi ilmoittaa Daisy-järjestelmän kautta, kirjallisesti tai sähköpostilla päiväkodin johtajalle tai päivähoidon johtajalle.

Lisätiedot:

Tiina Kulmala
va. varhaiskasvatusjohtaja
050 313 5439

Erja Humalajoki 044 4598 219 (Lannevesi, Pikku-Mäntylä, Pylkönmäki ja Tarvaala),
Marjo Rouvinen 044 4598 340 (ryhmikset ja perhepäivähoito) sekä
Minna Leppämäki (Sivula, vs. johtaja) 044 4598 348.

 

Suosittele