Home >> Ajankohtaista >> Näin Kela palvelee Saarijärvellä 1.11.2019 alkaen
23/09/2019 - 10:05
Näin Kela palvelee Saarijärvellä 1.11.2019 alkaen
Kela
Marraskuun alusta Kelan Saarijärven palvelupiste muuttaa kaupungintalolle kaupungin asiointipisteen yhteyteen. Jatkossa asiakaspalveluun pitää varata aika etukäteen.

Kelan palvelupiste on aiemmin sijainnut osoitteessa Kauppakatu 3. Marraskuun alussa palvelupiste muuttaa kaupungintalolle osoitteeseen Sivulantie 11. Kaupungintalolla on myös kaupungin asiointipiste.

Samalla palvelutapa ja aukioloajat muuttuvat. Jatkossa Kelan palvelupisteessä palvellaan etukäteen ajan varanneita asiakkaita ma–to klo 9–12 ja 13–15.30. Ajanvaraus sujuvoittaa palvelua, sillä Kelan palveluasiantuntija ehtii perehtyä asiakkaan tilanteeseen etukäteen. Perjantaisin palvelupiste on suljettu.

Saarijärven kaupungin asiointipiste on avoinna ma–pe klo 9–15. Asiointipisteen asiakastietokoneella voi tehdä Kelan verkkohakemuksia, jättää liitteitä ja valmiiksi täytettyjä hakemuslomakkeita sekä saada avustavaa neuvontaa Kelan palveluista. Lisäksi asiointipisteen etäpalvelusta saa kuvayhteyden avulla neuvontaa Kelan palveluasiantuntijalta. Etäpalvelua voi käyttää ilman ajanvarausta asiointipisteen aukioloaikoina.

Puhelimitse, ajanvarauksella ja verkossa

Useimmat Kela-asiat voi hoitaa puhelimitse. Puhelinpalvelussa voi kysyä neuvoa, hakea etuuksia ja saada apua verkkoasiointiin. Kelan puhelinpalvelu on avoinna joka arkipäivä klo 9–16. Palvelunumerot löytyvät osoitteesta www.kela.fi/palvelunumerot.

Puhelinpalveluun tai palvelupisteeseen voi myös varata ajan, jolloin Kelan palveluasiantuntija perehtyy asiakkaan tilanteeseen etukäteen ja soittaa sovittuna ajankohtana. Ajan voi varata osoitteessa www.kela.fi/ajanvaraus tai soittamalla Kelaan. Osaan Kelan palvelunumeroista voi myös jättää soittopyynnön. Kun Kelan palveluasiantuntija soittaa ajanvarauksen tai soittopyynnön tehneelle asiakkaalle, puhelu ei maksa asiakkaalle mitään. Ajan voi varata myös kaupungin asiointipisteen palvelusihteeriltä.

Moneen kysymykseen löytyy vastaus Kelan verkkosivuilta (www.kela.fi), ja useimmat Kela-asiat hoituvat verkossa (www.kela.fi/asiointi). Kelan asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Verkossa voi lähettää hakemuksia ja liitteitä tai tarkistaa oman hakemuksensa käsittelytiedot. Verkkoasiointiin voi halutessaan saada tukea palvelupisteessä tai puhelinpalvelussa.

 

 

Suosittele