Home >> Ajankohtaista >> Oppisopimuksen uudistuneet mahdollisuudet herättivät mielenkiintoa
20/04/2018 - 11:42
Oppisopimuksen uudistuneet mahdollisuudet herättivät mielenkiintoa
Oppisopimusinfo 19.4.2018
Saarijärven kaupungintalolla torstaina 19.4. järjestetty oppisopimusinfo keräsi paikalle noin 50 asiasta kiinnostunutta.

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston ja Saarijärven kaupungin yhteistyössä järjestämässä tilaisuudessa yrittäjä Tytti Lehto kertoi oppisopimuskokemuksistaan. Kokemusta on kertynyt niin opiskelijana, työpaikkakouluttajana kuin työnantajanakin.

- Suoritin yrittäjyyden ohessa oppisopimuksella taloushallinnon ammattitutkinnon osia, joiden avulla sain lisää tietoa yrittäjän talouden hallinnasta. Tämän lisäksi suoritin kondiittorin ammattitutkinnon, jonka suorittaminen töiden ohessa kesti kaksi ja puoli vuotta, kertoo Lehto omista kokemuksistaan oppisopimusopiskelijana.

Ammattitutkinnon suorittaminen töiden ohella vaati palavaa halua suorittaa opintoja. Opiskelun lähipäiviä järjestettiin kahtena iltana kuukaudessa ja opiskelemaan piti lähteä työpäivän jälkeen. Opintojen vuoksi päivän pituus venyi iltaan asti.

Lehto on toiminut myös työnantajana tarjoamalla oppisopimuspaikkaa työharjoittelijalle.  Opintojen päättyessä työsopimusta jatkettiin ja  tällä hetkellä työntekijä opiskelee myös leipurin ammattia.

- Tällä hetkellä pidän itse taukoa opiskelusta, mutta takaraivossa kytee ajatus vielä leipurin ammattitutkinnon suorittamisesta, toteaa Lehto.

Oppisopimusinfo 19.4.2018 Tytti Lehto

Tytti Lehto kertomassa kokemuksiaan oppisopimuksesta.

 

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto auttaa kaikissa oppisopimukseen liittyvissä asioissa

Poken kehittämisasiantuntija Heli Skantz kannustaa oppisopimuksesta kiinnostuneita olemaan yhteydessä.

- Koulutuksien jatkuva haku mahdollistaa sen, että koulutukseen voi hakea milloin vain, Skantz kertoo.

Kun kiinnostus ja tarve oppisopimusta kohtaan herää, voi olla yhteydessä Poken työntekijöihin joiden kanssa pääsee yhdessä miettimään minkä tutkinnon voisi suorittaa. Painopisteenä toiminnassa on puuttuvan osaamisen löytäminen, jonka kautta alkaa selviämään mikä tutkinto tai tutkinnon osa olisi tarpeellinen. Miten oppisopimus paikan sitten voi löytää?

- Oppisopimus paikan löytää kyselemällä rohkeasti yrityksiltä. Oppisopimuksen suorittaminen vaatii paloa ja innostusta työtä ja työelämää kohtaan. Myös omaa ajankäyttöä vapaa-ajalla pitää miettiä, sillä joitakin koulutukseen liittyviä tehtäviä joutuu tekemään myös työajan jälkeen, vinkkaa Skantz.

Kiinnostavaan työnantajaan kannattaa olla ensin yhteydessä sähköpostilla tai puhelimitse tapaamisen sopimiseksi. Esimerkiksi ravintola-alalla työpäivät voivat olla todella hektisiä ja ilman ennakkoon sovittua tapaamista työnantaja ei välttämättä ehdi keskustella. Ennen tapaamista kannattaa miettiä myös sitä miten osoittaa työnantajalle motivaation ja halun oppisopimusta kohtaan.

- Saarijärven kaupunki on vuodesta 2010 asti myöntänyt työnantajille Saarijärvi-lisää oppisopimuksen järjestämisestä. Lisän suuruus on 250 € kuukaudessa ja se on myönnetty melkein kaikille, jotka ovat hakeneet tukea, kertoo Saarijärven kaupungin työllisyyskoordinaattori Anna-Marja Tamminen.

Jos oppisopimus kiinnostaa, mutta sopivaa työpaikkaa ei vielä ole löytynyt voi olla yhteydessä Tammiseen, joka auttaa ja neuvoo oppisopimuspaikan löytämisessä.

Oppisopimusinfo 19.4.2018 Heli Skantz ja Anna-Marja Tamminen

Kehittämisasiantuntija Heli Skantz ja työllisyyskoordinaattori Anna-Marja Tamminen.

Suosittele