Home >> Ajankohtaista >> Outimaija Hakala – Kodit -näyttely Saarijärven museossa 23.3.–28.5.2017
20/03/2017 - 09:29
Outimaija Hakala – Kodit -näyttely Saarijärven museossa 23.3.–28.5.2017
Kodittomien kodit, 2017, yksityiskohta kipsiveistosinstallaatiosta. Kuva: Timo Takala.
Saarijärveläislähtöisen kuvataiteilijan taidegrafiikasta ja veistoksista koostuva näyttely kiertyy kodin ja kodittomuuden teemojen ympärille.

Saarijärveläislähtöisen kuvataiteilija Outimaija Hakalan (s. 1983) kodin ja kodittomuuden teemojen ympärille kiertyvä Kodit-näyttely koostuu taidegrafiikasta ja veistoksista. Hakala lähestyy aihetta sekä henkilökohtaisten kokemusten, että yhteiskunnallisia ilmiöitä kommentoivien teosten kautta. Teosten takana on ystävän lausahdus ”koti on sydämessä ja sydän on kehossa”, äidin neuvo kiintyä ihmisiin seinien sijaan, sekä huoli yhteiskuntamme ilmapiiristä ja ongelmista.

Outimaija Hakala on kuvataiteilija ja taidehistorioitsija, jonka tekniikoilta moninaisia teoksia yhdistää tarinankerronta, sanoilla leikittely ja käsitteellisyys. Hän on kiinnostunut ihmisyydestä, yhteiskuntafilosofiasta ja taiteen etiikasta; hänen arvomaailmansa näkyy myös työskentelyssä taiteilijana.

Näyttely on esillä Saarijärven museossa 23.3.–28.5.2017 to–su klo 12–18. Saat lisätietoa näyttelystä ja voit katsoa esimerkiksi Outimaija Hakalan haastattelun museon Näyttelyohjelma-sivulta.

Suosittele