Home >> Ajankohtaista >> Saarijärven kaupungin johtoryhmän tiedote 23.3.2020 klo 17.00
23/03/2020 - 18:04
Saarijärven kaupungin johtoryhmän tiedote 23.3.2020 klo 17.00
Muistakaa välttää lähikontakteja ja pitäkää etäisyyttä.

Saarijärven kaupungin johtoryhmä on kokoontunut tänään maanantaina 23.3.2020 käsittelemään poikkeustilan johtamiseen liittyviä asioita. Kokouksessa käytiin läpi kaupungin eri palvelualueiden tilanne. Tunnelma Saarijärvellä on rauhallinen ja odottava.

Varautumissuunnitelma yli 70-vuotiaiden avustamiseksi on täsmentynyt. Toistaiseksi Saarijärvellä ei ole ollut tarvetta laajamittaiselle kaupungin järjestämälle ruokaostosten kuljetuspalveluille. K-Market Saarijärvi ja Pylkönmäen Evästupa palvelevat kaupungin asukkaita ruokaostosten kotiinkuljetuksissa. Kaupunki avustaa kuljetuksissa tarvittaessa oman henkilökuntansa voimin. Mikäli tilanne muuttuu ja palvelujen tarve kasvaa, kaupunki pystyy lisäämään kuljetuksia.

Terveysaseman tyhjillään olevan osaston valmistelu infektio-osastoksi etenee suunnitellusti ja osasto on otettavissa käyttöön perjantaina 27.3.2020. Paavonrinteiden laskettelukeskus ja Saarijärven kierrätyskeskus suljetaan tiistaista 24.3.2020 alkaen. Kusiaismäen tekonurmikenttä pysyy suljettuna, eikä sitä tulla avaamaan.

Monilla yrittäjillä on perusteltu ja vakava huoli tulevaisuudesta ja yhteydenotot kaupunkiin ovat lisääntyneet. Kaupunki järjestää yritysten tilannetta koskevia keskustelutilaisuuksia etänäja mm. yritystilojen vuokria koskevia päätöksiä tehdään lähipäivinä. Yrityksiä koskevaa ajankohtaista tietoa kootaan sivuille: www.saarijarvenyrityspalvelut.fi/

Johtoryhmä korostaa, että myös Saarijärvellä on erittäin tärkeää pitää turvaetäisyyttä kaikissa mahdollisissa tilanteissa: kaupoissa, apteekeissa, työpaikoilla ja kaikissa niissä tiloissa, joissa ihmiset kokoontuvat: Pienillä teoilla voimme vaikuttaa paljon!

 

Lisätietoja: Kaupunginjohtaja Timo Rusanen 044 4598 201

Suosittele