Home >> Ajankohtaista >> Saarijärven kaupunki: Koronatiedote 15.1.2021
15/01/2021 - 09:14
Saarijärven kaupunki: Koronatiedote 15.1.2021
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 14.1.2021 päätöksen, jonka mukaan kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on edelleen kielletty. Kielto koskee myös Saarijärven kaupunkia ja on voimassa 8.2.2021 saakka.

Enintään 10 hengen kokoontumisia voi järjestää, mutta tällöinkin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turva-etäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.
Aluehallintovirasto suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joitaei ole pakko järjestää.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä.
Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin, eikä normaaliin, jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan. Myös niissä kuitenkin suositetaan 10 hengen ylärajaa.

Saarijärven kaupungin käytössä olevat toimintarajoitukset jatkuvat. Kaupungin sisätiloissa tapahtuva aikuisten ryhmäharrastustoiminta on mahdollista enintään 10 hengen ryhmissä. Paavonrinteiden laskettelukeskus on avoinna normaalisti. Myös siellä on huolellisesti noudatettava voimassa olevia ohjeita ja vältettävä lähikontakteja.

Tartuntatautilääkärin ohjeistukseen nojaten Saarijärven koululaisilla ei ole maskipakkoa.
Maskia suositellaan kuitenkin käytettäväksi aina kun lähikontakteja ei voida välttää.

Lisätietoja: Timo Rusanen, kaupunginjohtaja, puh. 044 4598 201

 

Suosittele