Etusivu >> Ajankohtaista >> Saarijärven kaupunki tiedottaa 17.3.2020
17/03/2020 - 13:58
Saarijärven kaupunki tiedottaa 17.3.2020
Saarijärven kaupungin johtoryhmä on kokoontunut tänään 17.3.2020 aamulla päivittämään tämän hetkistä tilannetta ja päättämään tarvittavista jatkotoimenpiteistä.

Eilisen valtioneuvoston suositusten perusteella koulut ovat antaneet ohjeet etäopiskeluun ja valmistautuvat etäopetuksen aloittamiseen. Museo, kirjasto ja kansalaisopistojen ja muun sivistystyön tilat suljetaan ja lähiopetus keskeytetään keskiviikosta 18.3.2020 alkaen.
Koulut ovat kartoittaneet lähiopetuksen tarpeen ja koulunjohtajat ovat olleet yhteydessä koteihin. Kartoitus on tehty esiopetuksen sekä perusopetuksen 1-3 luokkien lähiopetuksen tarpeesta niiden vanhempien lapsista, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Kouluilla on meneillään kartoitus myös erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetustarpeista niille lapsille, joiden vanhemmat eivät pysty järjestämään lapsen hoitoa kotona. Perustettavista ryhmistä ilmoitetaan Wilma –viestillä koteihin.

 

Saarijärven kaupunki on käynyt läpi yhdessä Saarikan palvelupäällikkö Anu Kinnusen kanssa tämän hetken tilannetta ja valtioneuvoston toimintaohjetta yli 70-vuotiaiden kuntalaisten osalta.
Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet), pois lukien kansanedustajat, valtiojohto ja kunnalliset luottamushenkilöt.
Tältä osin kaupunki odottaa vielä tarkennettuja lisäohjeistusta asiasta. Kaupunki on aloittanut valmistelun laajennettuun puhelinasiakaspalveluun sekä kartoittaa vapaaehtoistoimijoita kuntalaisten auttamiseksi.

 

Saarijärven kaupunki varustaa terveysaseman tyhjillään olevan osaston uudelleen käyttöön yhteistyössä Saarikan kanssa.
Perjantaihin 27.3. mennessä on käytettävissä 20 huonetta lisää nykyisten osastohoitopaikkojen lisäksi. Tällä varaudutaan mahdolliseen sairaalahoidon tarpeen kasvuun.

 

Saarijärven kaupungintalo suljetaan keskiviikosta 18.3.2020 alkaen. Asiakaskäynnit tulee hoitaa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostitse.
Henkilökohtaiset asiakaskäynnit ovat mahdollista vain etukäteen varaamalla aika asiaa hoitavalta viranhaltijalta tai työntekijältä. Kaupungin henkilöstö siirretään etätyöhön mahdollisuuksien mukaan niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista.

 

Laskettelurinteet pidetään toistaiseksi auki ja välinevuokrauksessa noudatetaan Suomen rinnekeskusyhdistyksen ohjeita.

 

Johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran tänään illalla.

 

Lisätietoja:
Kaupunginjohtaja Timo Rusanen 044 4598 201

 

Suosittele