Home >> Ajankohtaista >> Saarijärven kirjaston tarjonta
04/06/2019 - 14:15
Saarijärven kirjaston tarjonta
kirjasto kyltti
Kesäsomettaja tutustui kirjaston tarjontaan.

Kävin kirjastossa juttelemassa Marja-Liisa Ronimuksen kanssa kirjaston uudistuksista, mistä kaikki ei välttämättä vielä tiedä.

Kirjastotoimenjohtaja Marja-Liisa Ronimus kertoo, että kirjaston tabletteja voisi käyttää enemmän. Lähinnä lapset ja nuoret käyttävät niitä. Tabletteja löytyi Samsungeja ja iPadeja.  Tabletit löytyivät helposti tiskiltä, ja sen sai lainattua kirjastokortilla. Tableteilla pystyi pelaamaan, katsomaan videoita ja muita perusjuttuja.

Marja-Liisa Ronimus kertoi myös, että musa- ja lukuneuvonta palvelun käyttö ei ole ollut ahkeraa. Kirjojen lainaaminen on vähentynyt, kun taas E-aineistojen noussut huomattavasti. Kirjojen lainaamisen vähentyminen ei kuitenkaan välttämättä johdu E-kirjoista, koska kirjojen lainaaminen on vähentynyt joka vuosi.

Saarijärvelle on myös tulossa omatoimi kirjasto. Se tulee ensi vuonna, tarkempaa ajankohtaa Marja-Liisa Ronimus ei pystynyt kertomaan. Omatoimi kirjasto tulisi olemaan auki 7-21 ja sisällä palveluajat. Lauantaina ja sunnuntaina kirjasto tulee olemaan täysin omatoimi. Tänä vuonna kirjastoon parannetaan kuitenkin jo kameravalvontaa, ja sähköovetkin saattavat tulla. 

 

Aida Hiltunen Kesäsomettaja, voit katsoa esittelyvideoni Saarijärven Facebook-sivuilta tästä linkistä.

Suosittele