Home >> Ajankohtaista >> Suunnistuksen SM-kilpailut järjestetään Lannevedellä 4.-5.9.2021
01/09/2021 - 10:27
Suunnistuksen SM-kilpailut järjestetään Lannevedellä 4.-5.9.2021
logo.png
Kilpailut alkavat lauantaina 4.9. klo 11.00 karsinnoilla ja finaalit ovat sunnuntaina 5.9. klo 10.00. SM-pitkille mitallitaistoon on tulossa 1668 suunnistajaa sekä huoltojoukkoja, yleisöä, median edustajia ja kutsuvieraita. Talkooväkeä kisapäivien aikana toimii noin 140 eri tehtävissä. Suunnistuksen pitkän matkan SM-kilpailujen järjestäjäseurat ovat Saarijärven Pullistus ja RastiE4.

 

SM-pitkillä kilpailevat kaikki ikäsarjat 15-vuotiaista 85-vuotiaisiin. Osalla sarjoista on lauantaina 4.9. karsintakilpailu, jonka perusteella osallistujat jaetaan A- ja B-finaaleihin. Muutamissa sarjoissa kaikki ilmoittautuneet pääsevät suoraan finaaliin, nämä osallistujat suunnistavat vain sunnuntaina. Yhteensä pitkän matkan kilpasarjoja on 32. Sunnuntaina 5.9. on myös kuntosuunnistajilla mahdollisuus testata suunnistustaitojaan heitä varten tehdyillä radoilla.

SM-pitkät myönnettiin Saarijärven Pullistuksen ja RastiE4:n järjestettäviksi vuonna 2018. Järjestelyt käynnistyivät kilpailumaaston valinnoilla ja maanomistajien kanssa tehtävillä sopimuksilla. Tämän jälkeen kartoittaja pääsi aloittamaan työhönsä. Ratamestareilla on riittänyt urakkaa ratojen suunnittelussa ja toteutuksessa, sillä rastipisteitä maastossa on 145 ja eri ratoja 74. Ratamestareina ovat Eero Vartiainen, Raine Kivelä, Juha Pietiläinen ja Raimo Hernesmaa. Raimo on myös suunnitellut SM-kisojen logon.  

Järjestäjät kiittävät kilpailukeskuksen ja kilpailumaaston maanomistajia myönteisestä suhtautumisesta kilpailutapahtumaa kohtaan sekä kaikkia saarijärveläisiä ja äänekoskelaisia, sekä myös kaikkia yhteistyötahoja, jotka ovat mahdollistaneet tapahtuman järjestelyt. Suurkiitos kuuluu myös Tuomas ja Veli-Matti Häkkiselle.

Paikkakuntalaiset voivat seurata kilpailua paikan päällä, mutta tarpeetonta oleskelua kilpailukeskuksessa pyydetään mahdollisuuksien mukaan välttämään koronarajoitusten vuoksi. Kilpailukeskukseen saapuessa tulee seurata järjestäjien asettamia liikenneopasteita. Kilpailun seuraaminen on mahdollista myös Internetissä, jossa tarjolla on reaaliaikainen tulospalvelu ja jälkikäteen pääsarjojen gps-seuranta. Sunnuntaina on ISTV:n live-lähetys pääsarjojen D21 ja H21 mestaruus taistoista.

Kilpailupäivinä Lanneveden alueen teillä on huomattavasti normaalia enemmän autoliikennettä. Alueella liikkuvia autoilijoita pyydetään noudattamaan varovaisuutta. Järjestäjien asettamia tavallisesta poikkeavia nopeusrajoituksia sekä mahdollisia ajokieltoja ja tilapäisiä ajosuuntamääräyksiä tulee noudattaa.

Kilpailua varten kartoitettua aluetta tullaan käyttämään myös muissa pienemmissä kilpailuissa ja kartoitetulla alueella pidetään myös järjestäjäseurojen perinteisiä viikkorasteja.

Suomen maajoukkuesuunnistajista ovat miesten H21-sarjaan ilmoittautuneet Olli Ojanaho, Akseli Ruohola, Aleksi Niemi ja Elias Kuukka, sekä Miika Kirmula. Miika sijoittui parhaana suomalaisena yhdeksänneksi tämän vuoden Tsekin MM-kisojen pitkällä matkalla. Kilpailu on samalla World  Ranging Event (WRE) ja siihen osallistuu mm. MM-Keskimatkan pronssimitalisti Ukrainan Ruslan Glebov.  

Maajoukkue naisista D21-sarjaan ovat tulossa Venla Harju, Lotta Karhola,Veera Klemettinen ja Amy Nymalm Mukana on myös viime vuoden SM-pitkien hopeamitalisti Merja Rantanen.

Lisätietoja tapahtumasta: https://sm-pitka2021.blogspot.com

Suosittele