Home >> Ajankohtaista >> TIEDOTE: Saarijärvellä selvitetään tuulivoiman lisärakentamista
12/03/2021 - 11:59
TIEDOTE: Saarijärvellä selvitetään tuulivoiman lisärakentamista
tuulivoimala.jpg
Myrsky Energia Oy on aloittanut Saarijärvellä kartoituksen uusien tuulivoimaloiden rakentamiseksi. Uutena kohteena selvitetään ns. Hillonevan aluetta, joka sijaitsee Pylkönmäen kylän länsipuolella.

Kartoituksen lähtökohtana on alue, jossa voimalat voidaan sijoittaa siten, että alle 2 kilometrin etäisyydellä ei sijaitse pysyvää asutusta. Kyseinen alue on aiemmin tehdyssä 8 kunnan tuulisuusselvityksessä nähty tuulisuusolosuhteiltaan hyvänä alueena.

”Uudet investoinnit ja verotulot ovat Saarijärvelle tervetulleita” sanoo Saarijärven kaupunginjohtaja Timo Rusanen. ”Tänään on kuitenkin ennenaikaista sanoa, eteneekö hanke viralliseen hankevalmisteluun. Tuulivoimapuiston rakentaminen edellyttää alueen kaavoitusta ja suurta määrää erilaisia selvityksiä. Päätösvalta asiassa on kaupunginvaltuustolla.”
Päätöksen arvioitu ajankohta on vuonna 2023.

”Avoin ja vuorovaikutteinen vuoropuhelu on ensi arvoisen tärkeää meille yhtiönä. Keskustelun ja ajatuksien jakamisen kautta syntyy ymmärrystä ja ajan kanssa johtopäätelmiä. Olemme olleet äärimmäisen tyytyväisiä Saarijärven kaupungin kanssa käytyyn keskusteluun asian kartoittamisesta.”, toteaa Myrsky Energia Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Candelin-Palmqvist.

Lue tiedote kokonaisuudessaan TÄSTÄ. Tutustu myös KARTTAKUVIIN.

Suosittele