Home >> Ajankohtaista >> Uusi Koulu- ja kulttuurikeskus avautui oppilaille!
10/01/2021 - 16:25
Uusi Koulu- ja kulttuurikeskus avautui oppilaille!
img_9325.jpg
Saarijärven uusi Koulu- ja kulttuurikeskus avautui yläkoulun ja lukion oppilaille perjantaina 8. tammikuuta. Nyt valmistunut ja käyttöönotettu koulurakennus on rakennusurakan 1. vaihe. (kuva: Pulmu Kuorelahti-Juntunen)

Useiden vuosien valmistelutyön jälkeen Saarijärven kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 22.10.2018 yksimielisesti uuden 12500 neliömetrin Koulu- ja kulttuurikeskuksen rakentamisesta. Tavoitteena oli saada terveet tilat perusopetuksen, lukion, kansalais- ja musiikkiopiston sekä kuvataidekoulun käyttöön. 

Kaupungin kokoon suhteutettuna jättimäistä rakennushanketta luonnehdittiin valtuustossa useissa puheenvuoroissa historialliseksi ja Saarijärven elinvoiman kannalta merkittäväksi.

Rakennushanke valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2022 loppupuolella, mutta nyt valmistuneisiin tiloihin muuttavat yläkoulu ja lukio. Kun rakennuksen toinen vaihe valmistuu, sinne muuttavat myös Saarijärven alakoululaiset sekä kansalais- ja musiikkiopisto ja kuvataidekoulu. Koulu- ja kulttuurikeskuksen katon alla toimii tuolloin lähes tuhat ihmistä. 

"Koulu- ja kulttuurikeskuksen kokonaishintalappu on noin 30 miljoonaa euroa. Summa on suuri, mutta rakennus on hintansa arvoinen. Tärkeintä on se, että koululaisille saadaan näin terveet ja turvalliset tilat", totesi kaupunginjohtaja Timo Rusanen Ylen haastattelussa torstaina 7.1.

 

Kuuntele YLE Radio Keski-Suomen tekemä uutisjuttu aiheesta (kohdasta 01:04 alkaen).

Lue YLE Uutisten juttu uudesta Koulu- ja kulttuurikeskuksesta 7.1.2021.

KATSO VIDEO: Lukion opiskelijat kertovat ajatuksiaan uudesta koulusta ensimmäisenä koulupäivänä 8. tammikuuta.

KATSO VIDEO: Rakennusmestari Seppo Kynnäs esittelee valmistuvaa rakennusta joulukuun alussa 2020. 

 

Suosittele