Home >> Ajankohtaista >> Valokuituverkkoa suunnitellaan Saarijärven keskustaajamaan ja Pylkönmäelle
26/10/2021 - 14:54
Valokuituverkkoa suunnitellaan Saarijärven keskustaajamaan ja Pylkönmäelle
k14a9571.jpg
Saarijärven kaupunki ja Suomen suurin valokuituverkkorakentaja Valokuitunen Oy ovat käynnistäneet yhteistyön valokuituliittymien saamiseksi Saarijärven tiheästi asutuille taajama-alueille.

Valokuituverkkohankkeen suunnittelu on käynnistynyt syksyllä 2021 ja talven aikana on tarkoitus kartoittaa asukkaiden ja yritysten kiinnostusta valokuituun. Mikäli kiinnostusta löytyy tarpeeksi, rakentamaan päästään keväällä 2022.

Suunnitelmasta kerrottiin tänään tiistaina Saarijärven kaupungintalolla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, jossa paikalla olivat Saarijärven vs. kaupunginjohtaja Satu Autiosalo ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teppo Haapakoski sekä Valokuitunen Oy:n toimitusjohtaja Heikki Kaunisto ja sidosryhmäpäällikkö Timo Einola.

- Tämän yhteistyöhankkeen myötä saamme luotettavan kumppanin valokuiturakentamiseen niille alueille, joille ei ole mahdollista hakea kyläverkkotukea. Valokuitusen toimintamalli markkinaehtoisena toimijana ja tausta valtakunnallisessa valokuituun investoimisessa on vakuuttanut myös kaupungin päättäjät, Saarijärven vs. kaupunginjohtaja Satu Autiosalo toteaa.

Kaupungin yhteistyökumppani Valokuitunen on Suomen suurin valokuituverkkorakentaja. CapMan Infran ja Telia Companyn omistama yritys keskittyy nimenomaan Suomen taajama-alueiden valokuiduttamiseen valtakunnallisesti. Se aikoo rakentaa liittymämahdollisuuden valokuituun 200 000 kotitaloudelle. Tähän mennessä Valokuitunen on rakentanut verkkoa lähes 30 kunnan alueella Suomessa.

Valokuitunen rakentaa valokuitua markkinaehtoisesti eli verkot rakentuvat sinne, missä on kiinnostusta valokuituun ja minne ne on mahdollista toteuttaa kustannustehokkaasti. Valokuituyhteys toimitetaan käyttövalmiina ja laskutetaan asiakkailta vasta kun se on rakennettu valmiiksi. Hinnoittelussa noudatetaan niin sanottua dynaamista hinnoittelua, mikä tarkoittaa sitä, että liikkeelle lähdetään pienelläkin asiakasmäärällä, mutta suuremmalla liittyjämäärällä hinta putoaa.

Kiinnostuksensa valokuituun voi ilmoittaa osoitteessa http://www.valokuitunen.fi

Lue lehdistötiedote kokonaisuudessaan täältä.

LISÄTIETOJA:

Saarijärven kaupunki, vs. kaupunginjohtaja Satu Autiosalo, 044 459 8203, satu.autiosalo@saarijarvi.fi
Valokuitunen Oy, toimitusjohtaja Heikki Kaunisto: 050 440 5224, heikki.kaunisto@valokuitunen.fi
 

 

 

Suosittele