Etusivu >> Ajankohtaista >> Vuoden 2020 mehiläistarhaajiksi on valittu Jorma ja Tiina Sahinaho Saarijärveltä

 

Saarijärven kaupunginvirasto ja asiointipiste ovat suljettuna 18.3.2020 alkaen. Katso lisätietoja sivun yläreunan YHTEYSTIEDOT-kohdasta.
29/01/2020 - 12:45
Vuoden 2020 mehiläistarhaajiksi on valittu Jorma ja Tiina Sahinaho Saarijärveltä
jorma_ja_tiina_sahinaho_kuva_virpi_aaltonen_sml.jpg
Tarhaajapariskunta on tunnettu useita palkintoja voittaneista hunajistaan ja yhteistyöstä muiden alueen tarhaajien kanssa. Molemmat kouluttavat alalle myös uusia ammattitarhaajia.

Saarijärveläiset Jorma Sahinaho ja Tiina Ahonen-Sahinaho valittiin Vuoden mehiläistarhaajiksi 2020. 

Tiina Ahonen-Sahinaho ja Jorma Sahinaho haluavat, että heidän hunajansa on aina ykköslaatua. Se on huomattu myös monissa Suomen paras hunaja -kilpailuissa, joissa pariskunnan hunaja on menestynyt lähes joka vuosi. Viime syksynä jaettu ykköstila tuli juoksevien hunajien sarjassa.

Vuoden mehiläistarhaajat ovat tunnettuja myös uusien tarhaajien kouluttajina, sillä Tiina toimii Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa eli Pokessa mehiläistarhauksen vastuuopettajana. Tuntien suunnittelun ja käytännön koulutukseen kuuluvat pesäkäynnit he hoitavat Jorman kanssa yhdessä. Yhdessä hoidetaan myös omat 85 mehiläispesää Saarijärvellä ja Jyväskylässä sekä 15 Poken opetuspesää.

Vuoden mehiläistarhaajien mehiläisharrastus sai aikanaan alkunsa Jorman kiinnostuksesta luontoa, säätä ja sääilmiöitä kohtaan. Hän hankki ensimmäiset pesänsä tuttavaltaan 1984, ja Tiina solahti myöhemmin helposti mukaan mehiläisten maailmaan. Vähitellen harrastus vei mennessään ja pesämäärät kasvoivat. Nyt mehiläiset ja mehiläisalan koulutus ovat pariskunnan päätyö.

Tiina Ahonen-Sahinaho ja Jorma Sahinaho toteavat täydentävänsä hyvin toisiaan tarhaajina, molemmilla on eri vahvuudet. Lisää osaamista hankitaan yhdistystoiminnan kautta ja verkostoitumalla lähialueen tarhaajien kanssa. Yhteistyössä saarijärveläisten Veikko Lehtosen ja Risto Pykälämäen kanssa Sahinahot kasvattavat myös Suomen oloihin sopeutuneita mehiläisemoja.

-------

Vuoden mehiläistarhaajan valitsee Suomen Mehiläishoitajain Liitto, ja valinta julkistetaan perinteisesti Suomen tärkeimmässä mehiläisalan tapahtumassa Talvipäivillä. Tänä vuonna Talvipäiviä vietettiin Tampereella 25.–26. tammikuuta.

Lämpimät onnittelut vuoden 2020 mehiläistarhaajille.

 

kuvat ja uutisteksti: Suomen mehiläishoitajien liitto 
mehilaishoitajat.fi

Suosittele