Etusivu >> Saarijärven kansalaisopisto >> Ohjeita Opiskelijalle
Ohjeita kansalaisopiston opiskelijalle
Päivitetty 3.9.2019

Ilmoittautuminen kursseille

Kaikille kursseille tulee ilmoittautua ennakkoon. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautua voit netissä www.opistopalvelut.fi/saarijarvi, soittamalla tai paikan päällä opiston toimistossa. Kursseilla ei ole ns. tutustumiskertoja. Kursseille voi ilmoittautua myös viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, jos vapaita paikkoja on. 

Ilmoittautumisen peruuttaminen

Mikäli joudut perumaan osallistumisesi ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, sinulta laskutetaan puolet kurssimaksusta, kurssin alkamisen jälkeen veloitamme koko kurssimaksun. Kurssille tulematta jääminen ei ole peruminen – peru osallistumisesi soittamalla opiston toimistoon.

Kurssin peruuntuminen

Mahdollisesta kurssin peruuntumisesta ilmoitamme opiskelijoille tekstiviestillä tai puhelimitse.

Kurssimaksut/laskutustiedot

Kurssista lähetetään paperilasku postissa ilmoittautumisen perusteella. Verkkomaksaminen ei ole meillä käytössä. Laskutusta varten tarvitaan aina opiskelijan yhteystiedot ja henkilötunnus, alaikäisen osalta myös huoltajan henkilötunnus ja yhteystiedot. Jos työnantaja tai jokin muu organisaatio maksaa opiskelijan kurssimaksun, opiskelija täyttää maksajaa koskevan kohdan ilmoittautuessaan. Kurssimaksun maksavasta yrityksestä/organisaatiosta tulee ilmoittaa virallinen nimi, osoite ja Y-tunnus. Koko lukuvuoden kestäville kursseille pääsee keväällä mukaan edullisemmin.

Materiaalit

Opintomateriaalit (kirjat, kädentaitoryhmien tarvikkeet jne.) jokainen kustantaa itse. Joillakin kursseilla materiaali sisältyy hintaan, tästä mainitaan erikseen.

Vakuutukset

Ryhmämme ovat avoimia kaikille asuinpaikkakunnasta riippumatta. Saarijärven kaupungilla ja Kannonkosken kunnalla on vapaaehtoinen tapaturmavakuutus, joka on voimassa kaikissa kansalaisopiston kurssiohjelman mukaisissa opetusryhmissä. Jotta vakuutus on voimassa, opiskelijalla tulee olla kotipaikkakunta Suomessa. Opiskelijoiden omaisuutta (esim. vaatteet ja silmälasit) ei ole vakuutettu. Vahingon sattuessa ole heti yhteydessä kansalaisopiston henkilökuntaan.

Opetustilojen ja varastojen käyttö

Kansalaisopisto ei vastaa opetustiloissa säilytettävistä opiskelijoiden keskeneräisistä tai valmiista töistä eikä mahdollisista työvälineistä. Merkitse omat materiaalit ja tarvikkeet näkyvästi, jos säilytät niitä opetustilan varastoissa. Säilytä tiloissa vain ne tavarat ja tarvikkeet, joita tarvitset viikoittain (tai jokaisella kokoontumiskerralla). Vie työkauden päätteeksi tavarasi pois, jotta tiloissa voidaan tehdä vuosisiivoukset ym. huoltotoimenpiteet. Säilytystilamme ovat rajalliset. Noudata ryhmäsi kokoontumisaikoja, älä pyri opetustilaan ennen aloitusaikaa ja poistu, kun ryhmäsi päättyy.

Pysäköinti

  • Kansakoululla: pysäköi tarvittaessa kolmeen riviin
  • Koulukeskuksen ryhmät: iltaisin kokoontuvat ryhmät voivat käyttää kaupungintalon vapaana olevia tolppapaikkoja klo 16 alkaen, viikonloppuisin koko päivän. Myös Herajärven koulun ja Sivulantien välissä oleva pysäköintialue on käytettävissä. Herajärven koulun ja Keskuskoulun välissä olevaa läpikulku on pidettävä vapaana.
  • Säästölä: talon edessä on pysäköintikielto! Käytä Ilolantien varressa olevaa pysäköintialuetta. Otontien tolppapaikat on varattu kansalaisopiston ja musiikkiopiston opettajille.