Home >> Saarijärven kansalaisopisto >> Ohjeita Opiskelijalle
Ohjeita kansalaisopiston opiskelijalle
Päivitetty 14.7.2020

Ilmoittautuminen kursseille

Katso kohta: Ilmoittautuminen

 

Kurssipaikan peruminen

Katso kohta: Kurssipaikan peruminen

 

Kurssin peruuntuminen

Katso kohta: kurssin peruuntuminen

 

Kurssimaksut/laskutustiedot

Kurssista lähetetään paperilasku postissa ilmoittautumisen perusteella. Verkkomaksaminen ei ole meillä käytössä. Laskutusta varten tarvitaan aina opiskelijan yhteystiedot ja henkilötunnus, alaikäisen osalta myös huoltajan henkilötunnus ja yhteystiedot.

Jos työnantaja tai jokin muu organisaatio maksaa opiskelijan kurssimaksun, opiskelija täyttää maksajaa koskevan kohdan ilmoittautuessaan. Kurssimaksun maksavasta yrityksestä/organisaatiosta tulee ilmoittaa virallinen nimi, osoite ja Y-tunnus. Koko lukuvuoden kestäville kursseille pääsee keväällä mukaan edullisemmin.

 

Materiaalit

Opintomateriaalit (kirjat, kädentaitoryhmien tarvikkeet jne.) jokainen kustantaa itse. Joillakin kursseilla materiaali sisältyy hintaan, tästä mainitaan erikseen.

 

Opetuspaikkoja

 

Opetustilojen ja varastojen käyttö

Kansalaisopisto ei vastaa opetustiloissa säilytettävistä opiskelijoiden keskeneräisistä tai valmiista töistä eikä mahdollisista työvälineistä. Merkitse omat materiaalit ja tarvikkeet näkyvästi, jos säilytät niitä opetustilan varastoissa. Säilytä tiloissa vain ne tavarat ja tarvikkeet, joita tarvitset viikoittain (tai jokaisella kokoontumiskerralla). Vie työkauden päätteeksi tavarasi pois, jotta tiloissa voidaan tehdä vuosisiivoukset ym. huoltotoimenpiteet. Säilytystilamme ovat rajalliset.

Noudata ryhmäsi kokoontumisaikoja, älä pyri opetustilaan ennen aloitusaikaa ja poistu, kun ryhmäsi päättyy.

 

Pysäköinti

  • Kansakoululla: pysäköi tarvittaessa kolmeen riviin
  • Säästölä: talon edessä on pysäköintikielto! Käytä Ilolantien varressa olevaa pysäköintialuetta. Otontien tolppapaikat on varattu kansalaisopiston ja musiikkiopiston opettajille. 
  • Koulukeskuksen ryhmät, Huom:
    • Koulukeskuksen alueella rakennetaan uutta koulu- ja kulttuurikeskusta. Jos osallistut iltaisin/viikonloppuisin kokoontuviin Koulukeskuksen ryhmiin, pysäköintiin voi käyttää Herajärven koulun ja Sivulantien välissä olevaa pysäköintialuetta ja kaupungintalon pysäköintialueen vapaita paikkoja. Herajärven koulun ja Keskuskoulun välissä olevaa läpikulku on pidettävä vapaana.

 

 

Ohjeita pandemia aikaan

Katso: Ajankohtaista

 

Tiedottaminen

  • Opetustunteja koskevista muutoksista viestitämme opiskelijoille tekstiviestinä.
  • Opisto tiedottaa opiskelijoilleen tapahtumistaan, uusista kursseista ja muutoksista, näiden sivujen, sekä opiston FaceBookin kautta.

 

 

Opiston työ-ja loma-ajat 2020-2021

  • Syystyökausi 14.9-29.11.2020 / Syysloma vk 42, 12-18.10.2020
  • Joululoma 30.11.2020-10.1.2021
  • Kevättyökausi 11.1-25.4.2021 /Talviloma vk 9, 1-7.3.2021 /Opetusta ei ole myöskään Pääsiäisenä 2-5.4.2021

 

Vakuutukset

Ryhmämme ovat avoimia kaikille asuinpaikkakunnasta riippumatta. Saarijärven kaupungilla ja Kannonkosken kunnalla on vapaaehtoinen tapaturmavakuutus, joka on voimassa kaikissa kansalaisopiston kurssiohjelman mukaisissa opetusryhmissä. Jotta vakuutus on voimassa, opiskelijalla tulee olla kotipaikkakunta Suomessa. Opiskelijoiden omaisuutta (esim. vaatteet ja silmälasit) ei ole vakuutettu. Vahingon sattuessa ole heti yhteydessä kansalaisopiston henkilökuntaan.